Florin Cîţu vrea 100.000 de vaccinări pe zi. Când începe etapa a DOUA, termen LIMITĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Premierul Florin Cîţu a afirmat, în cadrul unei videoconferinţe, că vrea ca România să ajungă la o capacitate de vaccinare de 100.000 de doze pe zi. 

"Avem în faţa noastră o provocare, să derulăm acest program de vaccinare cât se poate de bine. A început mai lent, dar am văzut că ieri deja aveam 230 de centre care funcţionau şi cred că ritmul este cel bun. Suntem în prima fază, în care doar personalul medical se vaccinează. Ajungem la 20.000 de vaccinări pe zi, un ritm foarte bun în această perioadă. Dar, repet, trebuie să accelerăm ritmul, pentru că intenţia noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua, ceea ce înseamnă că va trebui să avem acele centre de vaccinare în afara spitalelor, 932 de centre, şi aici este nevoie de implicarea dvs direct (n.r. a prefecţilor) şi este nevoie să arătăm profesionalism.

Trebuie să avem aceste centre cât mai repede funcţionale, ca să putem distribui aceste vaccinuri, să ajungă la toţi cetăţenii. Sunt deja judeţe unde progresul e semnificativ! Este foarte important să avem centrele pregătite, vaccinurile vin, avem 140.000 de vaccinuri pe săptămână. Dorinţa noastră este să creştem numărul de vaccinuri săptămânale. Este complicat, însă! Eu cred că dacă ne ţinem de acest ritm vom ajunge la 100.000 de vaccinuri pe zi, ceea ce ar fi foarte bine.", a declarat Florin Cîţu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel