Florin Roman a DECIS: "Am primit semnale". Își RETRAGE semnătura
Autor: Giorgiana Croitoru pe 16 oct 2020 / 11:03 | Parlament

Florin Roman

Florin Roman a decis să-și retragă semnătura de pe una dintre legile ce a creat controverse. 

Florin Roman își retrage semnătura de pe proiectul de modificare a legii 544/2001, în urma criticilor potrivit cărora inițiativa ar limita accesul la informațiile publice și ar da posibilitatea autorătăților să refuze accesul pe motiv că informațiile sunt solicitate cu „rea-credință”.

„Am depus azi o solicitare în scris de retragere a semnăturii de pe un proiect de lege inițiat de o colegă deputat, care viza reglementări în cazul legii 544, privind liberul acces la informații de interes public. Am primit semnale de la oameni de bună credință, că în forma propusă de inițiator poate naște interpretări abuzive, și din acest motiv nu am dorit să las nici un fel de interpretare”, afirmă Florin Roman, citează Mediafax. 

Parlamentarii liberali nu vor vota proiectul

 

„Ca fost jurnalist sunt un adept al liberului acces la informații de interes public. Cât despre partea politică, înțeleg că orice dezbatere în perioada campaniei electorale, nu este posibilă, totul fiind țintit pe atacuri, fără legătură cu subiectul”, conchide liderul deputaților PNL.

În spațiul public au apărut critici potrivit cărora proiectul limitează accesul la informațiile publice și dă posibilitatea autorităților să refuze accesul pe motiv că informațiile sunt solicitate cu „rea-credință”

Potrivit proiectului de lege, autoritățile sau instituțiile publice au dreptul să refuze motivat comunicarea informațiilor solicitate în condițiile în care acestea conțin date cu caracter personal ce nu pot fi anonimizate ori în condițiile în care aceste informații „sunt solicitate cu rea-credință”.

Te-ar putea interesa și ....
Parlament Vezi toate articolele
Crossuri parteneri