Focuri de armă la frontiera cu Ucraina. Peste 6.000 de pachete de țigări, introduse ilegal în România
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Focuri de armă la frontiera cu Ucraina. Peste 6.000 de pachete de țigări, introduse ilegal în România  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Focuri de armă la frontiera cu Ucraina. Peste 6.000 de pachete de țigări, introduse ilegal în România / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Peste 6.000 de pachete de țigări au fost introduse ilegal în România.

Poliţişti de frontieră din Botoşani au făcut uz de armă în cadrul unei acţiuni de prindere a mai multor persoane care au introdus ilegal în România din Ucraina peste 6.000 de pachete de ţigări, potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Darabani au observat la malul râului Prut, pe raza localităţii Teioasa, mai multe persoane care nu-şi justificau prezenţa în zonă. Ei au intervenit pentru oprirea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, cei vizaţi nu s-au supus şi au fugit, în acel moment impunându-se utilizarea armamentului din dotare, a precizat ITPF Iaşi.

S-a folosit armamentul din dotare



"Colegii noştri au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, dar, profitând de configuraţia terenului împădurit şi a întunericului, acestea au fugit spre râul Prut. În cel mai scurt timp au fost anunţate autorităţile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului", a informat sursa citată.

În urma cercetării amănunţite a zonei, poliţiştii de frontieră din Botoşani au descoperit pe malul râului Prut patru colete în care se aflau 6.150 de pachete de ţigări, fără timbru de acciză, a căror valoare este estimată la 86.000 de lei.

"În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun", se mai arată în comunicat, scrie Agerpres. 

Modul în care Mossad l-a asasinat pe șeful programului nuclear iranian. Arma, controlată de la distanță prin AI

Șeful programului nuclear militar din Iran,MohsennFakhrizadehh, a fost asasinat în noiembrie 2020 deMossadd folosind o mitralieră operată cu inteligență artificială, a raportat sâmbătă The New York Times.

De la început, au existat controverse cu privire la modul în care Fakhrizadehh a fost ucis, dar The Jerusalem Post poate confirma acum acuratețea raportului Times cu privire la arma controlată de la distanță.

Când a fost asasinat, mai multe surse de informații au declarat pentru Post că ucidereaFakhrizadehh ar putea fi un obstacol la fel de semnificativ în realizarea de către Iran a unei bombe nucleare ca distrugerea instalației sale nucleare din Natanzz în iulie 2020 (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel