Ford anunţă cea mai mare investiţie din istoria companiei. Vor fi construite trei fabrici de baterii și o uzină de asamblare
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ford anunţă cea mai mare investiţie din istoria companiei. Vor fi construite trei fabrici de baterii și o uzină de asamblare / Foto: Pixabay
Ford anunţă cea mai mare investiţie din istoria companiei. Vor fi construite trei fabrici de baterii și o uzină de asamblare / Foto: Pixabay
Ford anunţă cea mai mare investiţie din istoria companiei, împreună cu producătorul de baterii SK Innovation.

Ford Motor Co şi producătorul de baterii SK Innovation din Coreea de Sud intenţionează să investească 11,4 miliarde de dolari pentru a construi trei fabrici de baterii şi o uzină de asamblare pentru camioneta electrică F-Series în Tennessee şi Kentucky, cea mai mare investiţie din istoria companiei americane, transmit Reuters şi Bloomberg.

Proiectul va crea două mari unităţi unde vor fi produse vehicule electrice şi baterii pentru alimentarea lor. Aici ar urma să lucreze aproape 11.000 de persoane, iar activitatea ar urma să demareze în 2025, au anunţat luni Ford şi SK Innovation.

Ford va cheltui şapte miliarde de dolari iar SK 4,4 miliarde de dolari.

Unde vor fi construite fabricile



În Tennessee, va fi construită o fabrică de baterii, unde vor lucra 2.500 de persoane, şi o uzină de asamblare, cu 3.300 de angajaţi, care vor produce versiunea electrică a camionetei F-Series, cel mai profitabil produs al Ford.

În Kentucky, unde Ford produce deja SUV-uri şi camionete, compania americană şi SK vor construi două fabrici de baterii cu 5.000 de angajaţi. În total, cele trei unităţi vor produce baterii pentru alimentarea a peste un milion de vehicule electrice pe an, a anunţat Ford.

Planul face parte din strategia Ford Motor de majorare a investiţiilor în vehicule electrice şi autonome la 29 miliarde de dolari, chiar dacă pe ansamblul anului trecut a raportat pierderi nete de 1,3 miliarde de dolari, sau 0,32 dolari pe acţiune, faţă de un profit modest în 2019, de 0,01 dolari per titlu.

Investiție de 22 miliarde de dolari până în 2025



Ford îşi va dubla investiţiile în vehicule conectate, urmând să investească 22 miliarde de dolari în electrificare până în 2025. Anul trecut, Ford anunţase că va face investiţii de 11 miliarde de dolari pentru a lansa 40 de modele de automobile electrice şi hibride.

De asemenea, compania va investi şapte miliarde de dolari în dezvoltarea tehnologiei pentru vehicule autonome. Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel