Forța Națională, despre AUR: Partid „metalic”, similar cu Jobbik-ul lui Viktor Orbán
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Forța Națională a lansat un apel privitor la apariția Partidului AUR pe scena politică din România. Aceștia prezintă similitudini între noul partid și Jobbik-ul lui Viktor Orbán.

Forța Națională a lansat un apel privitor la faptul că este singurul partid din România care și-a asumat doctrina naționalistă, în timp ce Partidul AUR este un partid apărut din neant, similar Jobbik-ului condus de Viktor Orbán:

„În ultimele zile vedem cum un partid „metalic” apărut din neant pe scena politică românească și având în prim plan personaje cel puțin „controversate”, pentru a folosi un eufemism, se declară „unicul” partid naționalist și creștin din România.
JOBBIK-ul românesc este în realitate o coaliție de 3 partide, membru în Grupul Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European și are rolul de a compromite mișcarea naționalistă din România

JOBBIK-ul românesc, partidul cu nume metalic, nu are programe, proiecte sau soluții pentru criza gravă cu care se confruntă România, generată de actualii guvernanți, ei, în schimb induc în eroare populația, folosind o retorică neo-legionară,  alimentând astfel ura, șovinismul, xenofobia și intoleranța în societatea românească.

Probabil, că liderii acestui partid, lipsiți aproape total de experiență politică și administrativă, nu cunosc foarte bine sistemul politic și cel de partide din România, de aceea le oferim următoarele informații cu speranța că altădată se vor informa mai bine înainte de a face declarații publice.

Partidul Forța Națională înființat în anul 2016, este singura formațiune politică din România care și-a asumat explicit, prin documentele sale de înființare, respectiv STATUTUL și PROGRAMUL POLITIC, doctrina naționalistă. Caracterul naționalist al ideilor partidului Forța Națională a fost subliniat și recunoscut internațional odată cu lansarea oficială a Forței Naționale, lansare care a avut loc în cadrul unui eveniment internațional, desfășurat la Sinaia. La acest eveniment au participat reprezentanți ai partidelor naționaliste din toată Europa (Marine Le Pen și Marcel De Graaf, copreședinți ai grupului Europa Națiunilor și Libertății în Parlamentul European, Tomio Okamura, președintele Mișcării pentru Libertate și Democrație Directă din Republica Cehă, Riccardo Molinari, vicepreședinte al Ligii de Nord din Piemont, Italia, Johannes Hubner, Partidul Libertății Austriece, Zbigniew Jarzabek, Partidul Polonez pentru Noua Dreaptă). Cu aceasta ocazie, invitatul de onoare, Marine Le Pen, a afirmat în discursul sau: „Îi chem solemn pe toți românii să se unească în jurul Forței Naționale!. Eu cred că în ultimul timp are loc ascensiunea unui adevărat curent naționalist pe întreg teritoriul UE. Este bine să fie şi astfel de oameni în politică, cu un discurs naționalist și orientat spre popor.”

Partidul Forța Națională este un partid patriotic modern, atlantist și pro-european, de inspirație exclusiv românească, nu un partid ”pivot”, finanțat din exterior sau de forțe oculte din România.

Partidul Forța Națională este atașat valorilor democratice, susținător al statului de drept, care în același timp își asumă principiile naționale și creștine tradiționale poporului român. Aceste principii nu sunt doar declarative, așa cum se întâmplă cu alte partide, ci sunt inserate încă de la început (art.2, alin 1 și art. 3) în Statutul Partidului, potrivit cărora Forța Națională este o structură politică de orientare național-creștină, un apărător intransigent al religiei creștine în general, creștin ortodoxă în special și a valorilor acesteia, a identității naționale și al valorilor tradiționale ale Poporului român.

În același timp, partidul Forța Națională respinge abordările extremiste, rasismul, incitarea la violență, șovinismul și xenofobia. Noi credem că a-ți iubi țara și a fi patriot nu însemna să-i urăști pe ceilalți!“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel