Fost președinte din Coreea de Sud, condamnat definitiv la 17 ani de închisoare
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Fostul președinte sud-coreean Lee Myung-bak a fost condamnat definitiv la 17 ani de închisoare.

Curtea Supremă sud-coreeană, cea mai înaltă instanţă juridică a ţării, a confirmat condamnarea pentru corupţie la 17 ani de închisoare a fostului preşedinte Lee Myung-bak, informează  Agerpres, citând AFP .

Liderul conservator în vârstă de 78 de ani s-a aflat la putere din 2008 până în 2013. El a fost eliberat pe cauţiune în aşteptarea acestei decizii şi nu a fost prezent la Curtea Supremă în momentul anunţării sentinţei. Mass-media sud-coreene informează că poliţia s-a deplasat la domiciliul său pentru a-l duce la închisoare.

Patru foști președinți au fost condamnați



Lee, care nu mai poate înainta niciun recurs, riscă să-şi sfârşească zilele în spatele gratiilor, exceptând cazul în care ar beneficia de o graţiere prezidenţială. În Coreea de Sud, şefii de stat ajung adesea la închisoare odată retraşi de la putere, de multe ori în urma unei alternanţe politice. Astfel, patru foşti preşedinţi încă în viaţă au fost cu toţii condamnaţi.

Curtea Supremă a confirmat condamnarea fostului președinte, estimând că fostul preşedinte a deturnat 25,2 miliarde de won şi a primit mită în valoare de 9,4 miliarde de won.






Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel