Fost primar, găsit decedat. A fost ucis. Agresorul s-a predat poliției
Autor: Alexandru Ichim pe 04 aug, 15:33 | Internațional

Crimă

O crimă a șocat lumea politică. O fostă primăriță a fost găsită moartă. Deși un bărbat s-a predat poliției, cauzele rămână încă incerte. 

Fosta primăriţă a unui oraş belgian din apropiere de Bruxelles a fost găsită moartă, a anunţat marţi procurorul de caz, precizând că un bărbat s-a predat poliţiei afirmând că a ucis-o, relatează dpa, scrie Agerpres. Ilse Uyttersprot, în vârstă de 53 de ani, fost primar al oraşului Aalst şi în prezent membră a consiliului municipal, a fost găsită moartă într-un apartament din oraş, a declarat procurorul din provincia Flandra de Est.

Ea a fost primar al oraşului Aalst între 2007 şi 2012

Un bărbat s-a predat poliţiei din oraş, afirmând că a ucis-o pe Ilse Uyttersprot, a mai precizat procurorul într-un comunicat de presă.Observaţiile iniţiale par să indice că nu a existat un motiv politic în asasinarea fostei primăriţe, mai menţionează sursa citată."Potrivit concluziilor iniţiale, circumstanţele au legătură cu sfera relaţiilor", a mai spus procurorul.

Circumstanțe neclare

Un membru al echipei actualului primar Christoph D'Haese's a declarat pentru dpa că circumstanţele crimei rămân neclare şi că o investigaţie este în curs de desfăşurare.Poliţia federală belgiană investighează acum această chestiune, a relatat agenţia de ştiri Belga.

Politicienii belgieni au prezentat condoleanţe pe Twitter

 

"Ce veşti oribile. Moartea lui Ilse Uyttersprot ne loveşte dur pe toţi", a scris pe Twitter Joachim Coens, actualul lider al Partidului creştin-democrat flamand CD&V. "Multă putere familiei ei şi celor iubiţi", a adăugat el.Politicianul flamand Wouter Beke a afirmat, la rândul său, că "nu există cuvinte" pentru "vestea teribilă despre Ilse Uyttersprot".

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri