Fosta şefă a Secţiei Psihiatrie a SCJU Arad, condamnată la închisoare. Acuzații grave
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Fosta şefă a Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, Delia Podea, care a fost şi profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Vest "Vasile Goldiş", a fost condamnată.

Delia Podea, a fost condamnată în primă instanţă la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare în dosarul testărilor ilegale de medicamente.

Inculpata a fost condamnată pentru fals intelectual în formă continuată, pentru celelalte acuzaţii, între care luare de mită, fiind achitată. Tribunalul Arad a dat, miercuri, prima sentinţă în acest dosar, înregistrat în iulie 2016, iar soluţia poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare, scrie Agerpres.

Conform soluţiei pe scurt, inculpata Delia Podea a fosta achitată pentru abuz în serviciu în formă continuată (12 acte materiale), fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată (8 acte materiale), fals intelectual în formă continuată (45 acte materiale), uz de fals (53 acte materiale) şi luare de mită în formă continuată (23 acte materiale).

Instanţa a condamnat-o pe Delia Podea la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual în formă continuată (5 acte materiale) şi a aplicat pedepse complementare privind interzicerea unor drepturi, între care cel de a ocupa profesia de medic pe durata de un an şi şase luni de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.

Podea, muncă nerenumerată în folosul comunităţii 

Termenul de supraveghere acordat pentru suspendarea executării pedepsei este de doi ani, iar Podea va mai trebui să presteze muncă nerenumerată în folosul comunităţii 80 zile la Consiliul Local Arad sau Pecica. De asemenea, va plăti 5.000 de lei cheltuieli judiciare.

Instanţa a mai decis să menţină măsura asiguratorie a sechestrului, în cazul mai multor bunuri, între care tablouri şi alte obiecte de artă, unele proprietăţi imobiliare şi sume de bani. Soluţia precizează că o serie de probe depuse de procurori, obţinute în urma mandatelor de supraveghere tehnică, au fost declarate nule în urma Deciziei Curţii Constituţionale nr. 802 din 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel