Fostul președinte algerian a murit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Abdelaziz Bouteflika
Facebook - Abdelaziz Bouteflika
Fostul președinte din Algeria, Abdelaziz Bouteflika, a murit la 84 de ani. 

Fostul preşedinte algerian Abdelaziz Bouteflika, obligat să cedeze puterea în 2019 după proteste masive generate de intenţia sa de a candida pentru un nou mandat, a decedat vineri la vârsta de 84 de ani, informează sâmbătă AFP, citat de Agerpres. 

"Deces al fostului preşedinte Abdelaziz Bouteflika" este anunţul care a rulat pe postul naţional de televiziune, care a citat un comunicat de presă al preşedinţiei.

De la scaunul prezidențial, la un azil solitar

După îndepărtarea sa de la putere, în aprilie 2019, sub presiunea armatei şi a străzii, Abdelaziz Bouteflika a trăit în singurătate într-un azil asistat medical din Zeralda, o localitate situată la vest de capitala Alger. Căderea sa devenise inevitabilă după săptămâni de proteste masive împotriva intenţiei anunţate de a candida pentru un al cincilea mandat de cinci ani, după 20 de ani la putere şi în pofida unei sănătăţi precare.

Potrivit canalului privat El Hayet TV, Bouteflika a încetat din viaţă la ora locală 22:00 (21:00 GMT).

Omniprezent în viaţa politică algeriană timp de zeci de ani, dar absent aproape complet din viaţa publică în urma unui accident vascular cerebral produs în 2013, Bouteflika nu şi-a mai făcut simţită prezenţa după ce mişcarea populară de protest Hirak şi armata l-au forţat să demisioneze.

Algeria, o țară a extremelor. A nins la polul uscăciunii

Într-un sat din Algeria a fost întâlnit un episod rar de frig. Astfel dunele de nisip de la marginea nordică a celui mai mare deşert al lumii au fost acoperite de zăpadă.

Fulgii de nea au apărut în timpul nopţii şi au dispărut rapid, dar nu înainte să fie filmați şi fotografiați în anul 2018, atunci când a fost al treilea an la rând în care a nins în această zonă. Zăpadă a apărut după aproximativ patru decenii în care nu s-au produs astfel de evenimente.

Pentru a treia oară în ultimii 37 de ani, satul Ain Sefra aflat în Algeria, în deșertul Sahara, a avut parte de zăpadă.

„Am fost chiar surprinși să vedem zăpadă. A început să ningă duminică, iar abia după-amiază a început să se topească”, a spus fotograful Karim Bouchetata, care a realizat mai multe poze cu fenomenul inedit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel