Urmărește emisiunea live
Fotbal: Antonio Conte, cel mai bine plătit antrenor din Serie A
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Antonio Conte, tehnicianul lui Inter Milano, este cel mai bine plătit antrenor din campionatul de fotbal al Italiei, cu un salariu anual net de 11 milioane de euro, scrie miercuri La Gazzetta dello Sport.

Antonio Conte a preluat-o în vara acestui an pe Inter, cu care are un contract valabil până în 2022.

Conte câştigă de două ori mai mult decât următorul nume pe această listă, Maurizio Sarri, noul antrenor al lui Juventus, ce are un salariu anual net de 5,5 milioane de euro pe an. Pe locul trei este Carlo Ancelotti, de la Napoli, cu 5 milioane de euro.

Ei sunt urmaţi de Paulo Fonseca, noul antrenor al Romei, şi Sinisa Mihajlovic, de la Bologna, cu câte 3 milioane euro. Pe poziţia a 6-a este tehnicianul revelaţiei Atalanta, Gian Piero Gasperini (2,5 milioane), iar pe locurile 7-8, cu câte 2 milioane euro, sunt Simone Inzaghi (Lazio) şi Marco Giampaolo (AC Milan).

Deşi s-a despărţit de Juventus, cu care a câştigat de cinci ori la rând campionatul, Massimiliano Allegri este legat în continuare, până în iunie, de clubul torinez, ce-i oferă un salariu anual net de 7,5 milioane de euro. Într-o situaţie asemănătoare este Luciano Spalletti, care, sacrificat de Inter pentru a-i face loc lui Conte, are un salariu anual net de 4,5 milioane de aur.

De remarcat este faptul că Antonio Conte câştigă mai mult acum la Inter decât a făcut-o Jose Mourinho în 2008 când a venit la gruparea lombardă. Mourinho primea atunci un salariu anual net de 9 milioane de euro. În sezonul următor Inter i-a mărit cu 2 milioane salariul portughezului, pe fondul interesului lui Real Madrid, cu care Mourinho chiar avea să semneze în 2010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel