Fotbal. Rezultate din cele mai tari campionate
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Iată rezultatele serii  de sâmbătă din cele mai tari campionate ale Europei.  

helsea Londra a fost învinsă fără drept de apel în deplasare, cu scorul de 3-0, de formaţia Sheffield United, într-o partidă contând pentru etapa a 35-a a campionatului de fotbal al Angliei, disputată sâmbătă.

Gazdele, aflate în cursa pentru calificarea în cupele europene, s-au impus prin golurile lui David McGoldrick (18, 77) şi Oliver McBurnie (33), urcând provizoriu pe poziţia a şasea a clasamentului.

Pentru Chelsea, ocupanta locului al treilea în Premier League, acest eşec ar putea conta foarte mult în lupta pentru accederea în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor. Londonezii pot fi acum depăşi în clasament atât de Leicester City cât şi de Manchester United, dacă urmăritoarele sale vor câştiga partide de pe teren propriu cu Everton, respectiv Southampton, scrie Agerpres. 

Barcelona rămâne în cursa pentru titlu 

FC Barcelona a învins la limită în deplasare, cu scorul de 1-0, formaţia Valladolid, sâmbătă seara, într-o partidă din cadrul etapei a 36-a a campionatului de fotbal al Spaniei, catalanii apropiindu-se astfel la un singur punct de liderul Real Madrid.

Oaspeţii au marcat unicul gol al întâlnirii în minutul 15, prin chilianul Arturo Vidal, după o pasă a starului argentinian Lionel Messi, care a ajuns astfel la 20 de assist-uri în acest sezon.

Cristiano Ronaldo, eroul serii 

Juventus Torino, campioana en titre a Italiei, a remizat în extremis pe teren propriu, scor 2-2, cu formaţia Atalanta Bergamo, sâmbătă seara, în cel mai aşteptat meci al etapei a 32-a din Serie A.

Starul portughez Cristiano Ronaldo a salvat-o pe "Bătrâna doamnă" de la al doilea eşec consecutiv, după cel din etapa trecută cu AC Milan (2-4), transformând două lovituri de la 11 m, în minutele 55 şi 90. Atalanta a condus în două rânduri, prin golurile lui Duvan Zapata (16) şi Ruslan Malinovski (80).

Gruparea din Bergamo, antrenată de Gian Piero Gasperini, a fost foarte aproape de a şasea victorie consecutivă, care ar fi propulsat-o pe poziţia a doua a clasamentului, în condiţiile în care Lazio Roma, cu fundaşul român Ştefan Radu printre titulari, s-a înclinat.pe teren propriu în meciul cu Sassuolo (1-2).

Lazio a condus la pauză cu 1-0, prin golul lui Luis Alberto (33), însă oaspeţii au întors rezultatul în repriza secundă, graţie reuşitelor lui Giacomo Raspadori (52) şi Francesco Caputo (90).

Ştefan Radu a fost înlocuit în minutul 83, în timp ce Vlad Chiricheş a fost doar rezervă la Sassuolo.

Cu şase etape înainte de finalul sezonului, Juventus are un avans de opt puncte faţă de Lazio şi de nouă puncte faţă de Atalanta, torinezii îndreptându-se către al nouălea titlu consecutiv în Serie A.

În cel de-al treilea meci din prima ligă italiană programat sâmbătă, AS Roma s-a impus cu 3-0 pe terenul "lanternei roşii" Brescia, prin golurile lui Federico Fazio (48), Nikola Kalinic (62) şi Nicolo Zaniolo (74).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel