Urmărește emisiunea live
FOTO: Samsung inovează piața smartphone. Noi concepte de telefoane pliabile
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Samsung Display a prezentat cum ar putea arăta viitorul telefoanelor mobile.

Conform The Verge, în acest an au apărut multe demonstrații și concepte telefoane cu displayuri maleabile, însă producătorul sud-coreean a prezentat cele mai interesante idei de până acum.

2. -imagine fara descriere- (samsung_pliabil_1_49881300.jpg)

Foto: Samsung Display. Telefonul care se pliază în trei, denumit S-Foldable

Samsung Display numește primul concept „S-pliabil” și are un design care permite afișarea unui ecran de până la 7,2 inch. Acesta seamănă cu Galaxy Z Fold 2, telefon care este disponibil comercial, singura diferență fiind o pliere în plus.

3. -imagine fara descriere- (samsung_pliabil_2_71177700.jpg)

Foto: Samsung Display. Telefon cu display glisabil care se extinde în exterior.

Un alt concept este un telefon mobil cu un display glisabil, similar cu ce au arătat rivalii de la LG la începutul acestui an înainte să anunțe că compania nu va mai continua să producă smartphone-uri. Astfel, din partea dreaptă a telefonului care pare normal la prima vedere se mai extinde un panou suplimentar, iar în imagini funcționalitatea acestuia este de a găzdui aplicații des folosite sau scurtături către alte funcții.

4. -imagine fara descriere- (samsung_pliabil_3_91085400.jpg)

Foto: Samsung Display. Tabletă care se pliază și poate fi folosită pe post de monitor.

Un al treilea concept al Samsung Display este de această dată o tabletă care, atunci când este desfăcută, se mărește la 17 inch. Pentru acest concept se dorește utilizarea pe post de monitor. Ultimul concept al sud-coreenilor este un laptop mai tradițional cu o singură diferență monumentală: chiar dacă displayul este rigid și nu se pliază, sub el se află o cameră frontală ascunsă de panou. Acest lucru oferă posibilitatea de a elimina complet marginile ecranului laptopului.

5. -imagine fara descriere- (camera_sub_display-samsung_13420400.jpg)

Foto: Samsung Display. Laptop cu cameră frontală sub display.

Samsung Display este o filială a Samsung Electronics și produce panouri OLED folosite de Samsung, dar și de alți producători de electronice. Astfel, chiar dacă aceste concepte ar putea să se materializeze în dispozitive comerciale vândute de Samsung, nu este bătut în cuie. Sud-coreenii au fost pionieri în industria telefoanelor pliabile, iar conceptele arătate cu câțiva ani în urmă au ajuns să fie telefoane mobile reale.

Smartphone-urile pliabile au revenit în atenția publică, la mai bine de un an de la lansare. Citiți pe larg aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel