Franţa, ÎN ALERTĂ MAXIMĂ. Unul din cinci pacienţi cu COVID-19, internat la ATI. AVERTISMENT. "85 la sută din secţiile ATI, ocupate în noiembrie"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Franţa este lovită din plin de valul al doilea al infecţiilor cu coronavirus. O arată anunţurile făcute de ministrul sănătăţii, Olivier Veran, care a afirmat că se vor lua noi măsuri de restricţie, pentru limitarea răspândirii bolii. 

Franța a intrat în alertă după ce 19% din paturile ATI pentru COVID-19 au fost ocupate. Comparativ, procentul de ocupare a paturilor ATI destinate COVID în România este la 50%. 

"Este o situaţie epidemică gravă, care necesită luarea unor măsuri suplimentare. Răspândirea virusului creşte rapid. Situaţia e îngrijorătoare şi în spitale, avem 6.000 de francezi internaţi cu COVID-19. 19 la sută dintre ei sunt la Terapie Intensivă", a declarat Olivier Veran, conform Le Monde

Franţa va fi împărţită în mai multe zone de alertă - zonă roşie, zonă de alertă ridicată şi zonă de alertă maximă. 

"Pentru a clasifica zonele, ne bazăm pe trei indicatori cheie ai acestei faze a pandemiei: rata incidenţei, care măsoară intensitatea răspândirii virusului şi astfel numărul de pacienţi, rata incidenţei la persoane peste 65 de ani, care sunt mai fragili şi mai expuşi formelor grave, şi numărul pacienţilor de la terapie intensivă, care reflectă impactul pandemiei pe sistemul nostru de sănătate", a mai spus Veran. 

Zona Marseille, în "alertă maximă"

 

"Situaţia epidemică poate fi numită tensionată, cu consecinţe deja foarte grave asupra sistemului nostru sanitar. Dacă această ultimă stare de alertă ar fi depăşită, nu avem de ales decât să declarăm stare de urgenţă în aceste teritorii", a declarat ministrul Sănătăţii. 

Barurile, restaurantele şi toate celelalte localuri deschise pentru public vor fi închise începând de sâmbătă. "Aceste măsuri, deşi dificile, sunt necesare, sunt convins de asta", a subliniat Veran. 

Paris şi alte 10 oraşe, în stare "alertă sporită"

 

11 metropole - Paris, Lille, Toulouse, Saint Etienne, Rennes, Rouen, Grenoble, Montpellier, Bordeaux, Lyon, Nisa - au fost plasate în zona de "alertă sporită". Aici, barurile şi restaurantele se vor închide la ora 22:00, festivalurile locale şi petrecerile studenţeşti au fost anulate, iar adunările mai mari de 10 persoane în public sunt interzise. De asemenea, sălile de sport sunt închise. 

În Paris, numărul infectărilor a ajuns la 204 cazuri la 100.000 de locuitori potrivit ministrului. "Sistemul de sănătate este sub o presiune imensă. Numărul pacienţilor spitalizaţi în această zonă creşte rapid. În ultimele 7 zile, au fost aproape 1000 de oameni internaţi, faţă de 460 acum două săptămâni. E o dublare! În plus, din cei aproape 2000 de pacienţi internaţi, 305 sunt la ATI. Ne putem aştepta ca 40 la sută dintre locurile de la ATI din această regiune să fie ocupate până în 10 octombrie şi 85 la sută până pe 11 noiembrie", a insistat Veran. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel