Franța, pe muchie de cuțit. Un nou RECORD de infectări cu COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Franța a înregistrat azi un nou record de infectări cu coronavirus. Peste 16.000 de cazuri în 24 de ore.

Franţa a înregistrat 16.096 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore, transmite Agerpres. Este un nou record, potrivit informaţiilor date publicităţii de Direcţia de sănătate publică, transmite Agerpres, citând AFP.

Precedentul record a fost de 13.000 de noi cazuri pe zi, și a fost atins miercuri, 23 septembrie. Autoritățile au anunțat deja noi măsuri de restricţie în încercarea de a opri răspândirea pandemiei. Totuși, 52 de bolnavi de COVID-19 au murit în 24 de ore, la spital, a precizat serviciul public de sănătate.

Faptul că pandemia progresează este dovedit de proporţia persoanelor pozitive în raport cu numărul total de persoane testate (rata de pozitivare) a crescut continuu, atingând 6,5%, faţă de 6,2% miercuri şi 5,4% săptămâna trecută, susțin experții. În ultimele şapte zile, spitalele au primit 4.258 de bolnavi noi, dintre care 718 cazuri grave la reanimare, cu 43 mai mult decât în ajun.

De la începutul pandemiei, în Franţa au fost înregistrate cel puţin 31.511 de decese provocate de COVID-19, dintre care 20.940 în mediul spitalicesc. În raportul său săptămânal, de asemenea difuzat joi, serviciul public de sănătate a avertizat în legătură cu o "majorare exponenţială a internărilor la reanimare" şi o "creştere a circulaţiei SARS-CoV-2 la persoanele în vârstă de 65 de ani şi mai mult".


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel