Franţa, sumă URIAŞĂ pentru salvarea industriei auto
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Guvernul Franţei a anunţat că industria auto va primi o infuzie majoră de capital, pentru a fi salvată după pandemia COVID-19. 

Guvernul francez a anunțat un plan de salvare de 8 miliarde de euro pentru industria auto, puternic afectată de pandemie, anunță BBC. Propunerea președintelui Emmanuel Macron include 1 miliard de euro menit să asigure subvenții de până la 7.000 euro la cumpărarea vehiculelor electrice de către cetățeni.

De asemenea, banii vor merge către investiții care trebuie să facă din Franța un centru de producție de vehicule electrice. Industria auto este pusă în situația să renunțe la mii de locuri de muncă.

În schimbul ajutorului, cei doi principali producători francezi, Renault și PSA, au promis că își vor concentra producția în Franța.

"Avem nevoie de un obiectiv motivațional - să devenim cel mai mare producător european de vehicule curate, aducând producția la peste un milion de mașini electrice și hibride pe an în următorii cinci ani", a declarat președintele Macron jurnaliștilor, în cadrul unei conferințe de presă la fabrica de mașini Valeo din Etaples, conform Mediafax. 

Maşinile franceze, fabricate EXCLUSIV în Franţa

El a adăugat că niciun model de mașină produs în prezent în Franța nu trebuie fabricat în alte țări.

Pentru a ajuta la vânzarea celor 400.000 de vehicule aflate la dealrii auto din cauza restricțiilor impuse de coronavirus, președintele Macron a declarat că guvernul va acorda oamenilor posibilitatea să aleagă vehicule mai puțin poluante, cu ajutorul unui bonus de 3.000 de euro, ca parte a unei scheme care se adresează către 75% din gospodăriile franceze.

„Cetățenii noștri trebuie să cumpere mai multe vehicule, în special curate. Nu în doi, cinci sau 10 ani, ci acum”, a subliniat Macron.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel