FRF, DECIZIE privind Liga 2. Cine mai joacă, pentru cine se încheie competiţia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Petrolul Ploiesti
Petrolul Ploiesti
Comitetul de Urgență al FRF a validat joi, 14 mai, scenariul dezbătut și agreat de cluburile participante în Liga 2 prin care competiția va continua doar pentru cluburile clasate pe primele 6 locuri înaintea întreruperii cauzate de pandemia COVID-19.

Administrația FRF a dezbătut împreună cu reprezentanții cluburilor din eșalonul secund scenariile propuse de Departamentul Competiții pentru ca sezonul 2019-2020 să fie finalizat.

În cadrul întâlnirii care a avut loc miercuri, prin videoconferință, s-au prezentat trei posibile scenarii, iar 15 cluburi au fost în favoarea variantei de a organiza un play-off între primele șase, iar pentru celelalte formații sezonul să se termine. Au mai existat două abțineri și o opțiune pentru scenariul în care toate cele 14 etape ar fi trebuit să se dispute.

Astfel, cele 6 cluburi – singurele care au solicitat licența pentru participarea în Liga 1 în sezonul 2020-2021, astfel încât integritatea sportivă să nu aibă de suferit – vor disputa un play-off constând în 5 etape (o singură manșă), cu mențiunea că echipele de pe primele trei poziții vor disputa 3 din cele 5 jocuri pe teren propriu. Clasamentul va fi actualizat cu rezultatele din aceste ultime 5 runde în urma înjumătățirii punctelor acumulate până la data de 16 martie 2020.

Echipele clasate pe primele două locuri la finalul play-off-ului vor promova direct în Liga 1, în timp ce formația de pe poziția a treia va disputa cu joc de baraj cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1, anunţă FRF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel