Friptură de miel. De ce să torni bicarbonat de sodiu peste carnea crudă. Secretul marilor bucătari
Autor: Doinița Manic pe 30 apr, 11:18 | Retete

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Bicarbonatul de sodiu este prezent în bucătăria fiecărui român, dar puțini știu ce efecte are atunci când este aplicat pe o bucată de carne de miel.

Friptura de miel este unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe masa de Paști. Fiecare gospodină își are propriile secrete, dar există unul despre care puțini știu. Poți obține o carne mult mai fragedă dacă înainte de a o găti, o masezi cu bicarbonat de sodiu și o bagi la frigider pentru 3-5 ore, scrie Realitatea.net.

Deși este un sortiment de carne roșie (care nu este foarte recomandată de către specialişti), carnea de miel este sănătoasă datorită conținutului de seleniu. Lipsa acestui mineral în organism dublează riscul de astm.

În plus, este fragedă, iar 100 de grame de carne de miel conțin: 30,4 proteine, 9,4 grame de grăsime, 215 calorii, 1,2 grame de fier și 95 mg colesterol, scrie Csid.ro.

 

Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri