Londonezii sau turiștii români care merg în vizită la Londra vor putea în curând să mănânce o friptură acoperită cu aur de 24 de karate. Celebrul bucătar Salt Bae își va deschide un restaurant în Londra, scrie British GQ.
Preparatul său va costa 800 de euro, iar restaurantul se va deschide pe 17 mai. Salt Bae este un bucătar născut în Turcia care a gătit de-a lungul carierei sale pentru vedete precum Leonardo di Caprio sau David Beckham. El mai deține și alte restaurante în Turcia, Grecia și Emiratele Arabe Unite. Deși ideea de a mânca o friptură cu aur sună interesant, mulți se întreabă dacă acest preparat își merită banii, în contextul în care foița de aur folosită nu are gust sau vreo textură specială. Totuși, există mulți bloggeri care susțin că preparatul merită cheltuiala.
Alte preparate scumpe
Există însă și alte preparate foarte scumpe, vândute de obicei în restaurantele din Londra, New York sau Dubai. Una dintre cele mai scumpe înghețate din lume, de exemplu, este "The Golden Opulence Sundae". Costă 1.000 de dolari și conține mai multe cupe de înghețată de vanilie din Tahiti și mai multe sortimente rare de ciocolată, fiind decorată cu foiță de aur comestibilă și cu caviar, scrie Luxury.ro. Desertul se mănâncă cu o linguriță din aur de 18 carate.
Cel mai scump popcorn din lume este numit "Billion Dollar Popcorn" și valorează 5 dolari boaba, adică 2.500 de dolari punga. Nu doar aurul comestibil de 24 de karate ridică prețul final, ci și ingredientele folosite: Vermont Creamery, caramel organic, vanilie Bourbon de la Nielsen-Massey și Laeso (cea mai scumpă sare din lume).
Nici fast-food-ul nu a rămas în urmă. Cel mai scump burger din lume costă 5.000 de dolari, scrie Insider. Se găsește în Las Vegas, la Fleur, situat în interiorul cazinoului Mandalay Bay. Condus de renumitul bucătar francez Hubert Keller, Fleur tinde să se concentreze pe tariful clasic de bistro francez, cum ar fi supa de ceapă franceză, vin și fripturi. Cu siguranță nu este unul dintre cele mai scumpe restaurante de pe Pământ, dar un element din meniu se află deasupra tuturor, cel puțin în ceea ce privește prețul: Fleur Burger, care costă 5.000 de dolari. Este făcut dintr-o carne de vită wagyu super-luxoasă și este servit alături de o sticlă de Chateau Petrus din Bordeaux din 1995, unul dintre cele mai prețuite și mai scumpe vinuri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- A murit Naomy, cea mai controversată vedetă a anilor 2000
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Prima luptă între un pilot uman și un avion controlat de inteligența artificială: Un "moment de transformare în istoria aerospațială"
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Klaus Iohannis, în Republica Coreea. E prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor