Ce mănâncă bogații lumii. Friptură învelită în aur de 24 de karate, o specialitate inedită. Cât costă. VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Captură video: Youtube
Captură video: Youtube
Friptură acoperită cu aur de 24 de karate este unul dintre cele mai de fițe preparate, la mare căutare în lumea întreagă.

Londonezii  sau turiștii români care merg în vizită la Londra vor putea în curând să mănânce o friptură acoperită cu aur de 24 de karate. Celebrul bucătar Salt Bae își va deschide un restaurant în Londra, scrie British GQ.

Preparatul său va costa 800 de euro, iar restaurantul se va deschide pe 17 mai. Salt Bae este un bucătar născut în Turcia care a gătit de-a lungul carierei sale pentru vedete precum Leonardo di Caprio sau David Beckham. El mai deține și alte restaurante în Turcia, Grecia și Emiratele Arabe Unite. Deși ideea de a mânca o friptură cu aur sună interesant, mulți se întreabă dacă acest preparat își merită banii, în contextul în care foița de aur folosită nu are gust sau vreo textură specială. Totuși, există mulți bloggeri care susțin că preparatul merită cheltuiala.

Alte preparate scumpe

Există însă și alte preparate foarte scumpe, vândute de obicei în restaurantele din Londra, New York sau Dubai. Una dintre cele mai scumpe înghețate din lume, de exemplu, este "The Golden Opulence Sundae". Costă 1.000 de dolari și conține mai multe cupe de înghețată de vanilie din Tahiti și mai multe sortimente rare de ciocolată, fiind decorată cu foiță de aur comestibilă și cu caviar, scrie Luxury.ro.  Desertul se mănâncă cu o linguriță din aur de 18 carate.

Cel mai scump popcorn din lume este numit "Billion Dollar Popcorn" și valorează 5 dolari boaba, adică 2.500 de dolari punga. Nu doar aurul comestibil de 24 de karate ridică prețul final, ci și ingredientele folosite: Vermont Creamery, caramel organic, vanilie Bourbon de la Nielsen-Massey și Laeso (cea mai scumpă sare din lume).

Nici fast-food-ul nu a rămas în urmă. Cel mai scump burger din lume costă 5.000 de dolari, scrie Insider. Se găsește în Las Vegas, la Fleur, situat în interiorul cazinoului Mandalay Bay. Condus de renumitul bucătar francez Hubert Keller, Fleur tinde să se concentreze pe tariful clasic de bistro francez, cum ar fi supa de ceapă franceză, vin și fripturi. Cu siguranță nu este unul dintre cele mai scumpe restaurante de pe Pământ, dar un element din meniu se află deasupra tuturor, cel puțin în ceea ce privește prețul: Fleur Burger, care costă 5.000 de dolari. Este făcut dintr-o carne de vită wagyu super-luxoasă și este servit alături de o sticlă de Chateau Petrus din Bordeaux din 1995, unul dintre cele mai prețuite și mai scumpe vinuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel