Fructele care îngraşă mai mult decât credeai. Mihaela Bilic, avertisment: Au peste 500 de cal/100g
Autor: Florin Răvdan pe 23 feb, 16:20 | Retete

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay

Medicul nutriţionist MIhaela Bilic a lansat un avertisment asupra consumului unor fructe care sunt prezentate ca fiind slab calorice, deşi sunt extrem de bogate în calorii. 

"Nu confundați!!

Între fructele uscate și fructele oleaginoase e o diferență de 300 cal

Deși în supermarket sunt puse în cadrul aceluiași raion și de multe ori se găsesc împreună în cadrul aceluiași ambalaj, fructele uscate/deshidratate și fructele oleaginoase sunt 2 categorii de alimente complet diferite. 

Fructele uscate (caise, prune, stafide, smochine) sunt de 6-8 ori mai concentrate decât fructele proaspete, conțin în principal glucide (fructoză) și au în medie 250cal/100g.

Fructele oleaginoase (nuci, alune, semințe, migdale, fistic) sunt un fel de super-food, o esență de nutrienti concentrați într-un volum mic: 40% grăsimi, 30% proteine, 20% glucide și 550-600cal/100g.

E drept că amândouă sortimentele trebuie mâncate cu bucata. Porția corectă este de 4-5 bucăți pentru fructele deshidratate și 8-10 bucăți când vine vorba de migdale, fistic sau sâmburi de nucă. Da, doar atât!", a scris Mihaela Bilic pe Instagram. 

Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri