Fructele de mare sunt sau nu de post. Preotul Tănăsescu: Practică, nu vorbărie!
Autor: Scutaru Cristina pe 22 apr, 10:59 | Stiri

Fructe de mare / Fotografie creată de Terje Sollie, de la Pexels

A început o întreagă dezbatere după ce ÎPS Teodosie a explicat la Radio Dobrogea că este vorba de lăcomie atunci când vorbim de consumul fructelor de mare în perioada postului.

Preotul Eugen Tănăsescu a comentat acest subiect.

”Atâtea argumente, poziții și filozofeli în dilema fructelor de mare că mă simt dezarmat. Ca în fața "specialiștilor în consultanță spirituală". Păi io ce mai sunt, vere?! Propuneri de dezbătut în vânt....

Fructele de mare sunt:

a) carne, că-s animale. Și mie mi se par a fi carne, dar aud că-s fructe și încep să caut dicționarul.

b) fructe, că se culeg și n-au sânge;

c) legume, că le coci, fierbi sau prăjești ca pe cartofi;

d) un fel de iarbă, că dacă scurgi carnea de sânge pare iarbă (mai ales slănina, da....)

d) sunt doar bune de te lingi pe degete.

Ce să tot comentăm, mai bine le mâncăm... practică, nu vorbărie. În rest, rămâne cum a zis Sf. Pavel: cine nu mănâncă să nu judece pe cel ce mănâncă. Și invers. Mai ales invers.... Pentru că roada postului se descoperă tainic celor ce țin postul, nu doar vorbesc despre el. Cât despre faptul că unii le mănâncă (rușii, grecii), n-au decât. Știu o grămadă de oameni care au dezlegare la postul alimentar, nu înseamnă că am și eu. Numai în gura aproapelui nu mă uitam, să văd cu ce se îndoapă el. Problema mea e că mă cam îndop eu... Căci del dintâi dintre păcătoși rămân tot eu, indiferent ce s-ar întâmpla”, a scris preotul Eugen Tănăsescu pe Facebook.

Stiri Vezi toate articolele
Crossuri parteneri