Funcția de președinte de onoare PMP, liberă. Cristian Diaconescu, anunț despre Traian Băsescu
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS
Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DCNewsTV, și despre Traian Băsescu.

Diaconescu a vorbit în timpul interviului DC NEWS cu analistul politic Bogdan Chirieac despre forța partidului său pe plan local, fiind a treia putere la acest nivel după Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal. „Avem peste 2.200 de aleși locali”, a transmis politicianul.

Ce se întâmplă între Partidul Mișcarea Populară și fostul președinte Traian Băsescu?

„Un lucru semnificativ. Aveți și europarlamentari, inclusiv Traian Băsescu, o personalitate foarte prezentă în media din România, dar dat complet deoparte de PMP”, a adăugat Chirieac. „Nu, avem în statutul aprobat la congres funcția de președinte de onoare care a fost ocupată de Traian Băsescu. Dacă domnul Traian Băsescu dorește să se reîntoarcă, sigur”, a răspuns Diaconescu.

„Deci Traian Băsescu nu și-a făcut cunoscută dorința de a deveni președinte de onoare a partidului?”, a mai întrebat analistul politic, primind răspunsul „Nu” de la invitat. „Funcția este liberă”, a conchis Diaconescu.

Ce temă ar trebui să abordeze România la summitul NATO de la Bruxelles de astăzi, 14 iunie?

Cristian Diaconescu, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, a subliniat tema pe care ar trebui să o abordeze România la summitul NATO de la Bruxelles, la care va participa şi preşedintele Klaus Iohannis. 

"Ce a anunţat deja Biden şi va susţine puternic la summit – evident în consonanţă cu noi toţi ceilalţi din Alianţa Nord-Atlantică – şi anume respectul sacrosant în legătură cu aplicarea articolului 5, acel principiu ‚unul pentru toţi, toţi pentru unul’ în Alianţă. Nu va mai condiţiona, deşi va exercita presiuni, nu publice, în stilul lui Trump, dar în orice caz, extrem de eficiente şi aplicate privind contribuţia de 2% din PIB pentru Apărare. Să ştiţi că această temă funcţiona de pe vremea administraţiei Obama, de exemplu Hillary Clinton era extrem de hotărâtă în a cere europenilor acest 2% din PIB. Nu se exprimau în afara sălii de şedinţă, dar tema e de mult ca şi o zonă de sensibilitate în adresarea şi revendicarea, până la urmă, americană.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel