Furtuna Bella face RAVAGII în Marea Britanie. Mii de persoane au fost evacuate
Autor: Ioan-Radu Gava pe 27 dec 2020 / 10:44 | Internațional

Furtuna Bella face ravagii în Marea Britanii și aduce rafale de vânt de peste 100 de kilometri pe oră.

Ploile abundente au provocat deja inundații în Bedfordshire și Northamptonshire în perioada de Crăciun. Acestea sunt cauzate de furtuna Bella. Locuitorii din 1.300 de case de pe râul Great Ouse din Bedfordshire au fost sfătuiți să se mute după nivelurile crescute din ziua de Crăciun.

Avertismente severe de inundații rămân în vigoare în Northamptonshire pentru râul Nene, la Billing Aquadrome. Acolo, mai mult de 1.000 de persoane au fost evacuate în ziua de Crăciun din cauza inundațiilor. Alte 88 de avertismente de inundații au fost emise în Anglia, șase în Țara Galilor și 12 în Scoția.

Autoritățile au furnizat saci de nisip

Totodată, în Cirencester, Gloucestershire, oficialii consiliului au furnizat saci de nisip pentru cei cu risc de inundații din cauza ploilor abundente, după ce peste 70 de case au rămas fără curent electric în ziua de Crăciun, când a fost inundată o stație electrică. Avertismentele meteo pentru anumite zone din Țara Galilor și coasta de sud a Angliei spun că ar putea fi impuse restricții de călătorie, potrivit BBC.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri