Fuziune USR-PLUS. Dacian Cioloș anunță când s-ar putea realiza
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
 Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a spus sâmbătă la Iași, răspunzând unei întrebări din partea jurnaliștilor, că fuziunea dintre USR și PLUS nu se poate realiza mai repede de un an, pentru că atenția este îndreptată acum spre pregătirea campaniilor electorale, nu pe „împărțiri de posturi interne”.

Întrebat în cadrul unei conferințe de presă organizate la Iași când se va produce funziunea dintre USR și PLUS, Dacian Cioloș a declarat că acest lucru se va întâmpla „cât de repede posibil”.

„Mai repede, tehnic vorbind, mai repede de un an de zile, deci să zicem după alegerile parlamentare, din punct de vedere juridic fuziunea nu avem cum să o organizăm pentru că avem două rânduri de alegeri acum și atenția noastră trebuie focalizată pe pregătirea acestor campanii, nu pe fuziune și alegeri interne și împărțiri de posturi interne. Ăsta e motivul pentru care încă de anul trecut din toamnă am spus că ne dorim ca acest proiect să fie foarte clar unul comun, pentru toți susținătorii noștri. Am decis să construim această alianță politică înregistrată la Tribunal, care ne permite să acționăm din punct de vedere politic, în toate alegerile, împreună. Pregătim candidați comuni. Noi vrem să valorificăm toată experiența, ce a acumulat mai bun USR-ul de când s-a format și până acum, toată experiența și oamenii din PLUS, care au venit în partid și nu au fost la USR”, a spus liderul PLUS.

De ce s-a înființat PLUS dacă exista deja USR? 

Acesta a explicat și de ce a fost înființat PLUS în condițiile în care exista deja USR.

„Sigur, multă lume întreabă 'de ce ați mai făcut un partid când exista USR-ul?'. Păi pentru că, uitați, noi avem 17-18.000 de membri. Atingem, și asta am văzut și din analize și din sondaje, din discuții cu oamenii, atingem un tip de electorat pe care USR-ul direct nu l-a atins. Noi am adus un plus acestui proiect politic, pentru că știți care a fost rezultatul USR-ului după alegerile din 2016, ați văzut care a fost rezultatul alianței la alegerile europarlamentare. Deci, având o ofertă politică mai largă am atras oameni care pînă acum au stat deoparte, mulți dintre ei, pentru că nu au avut între cine și cine să aleagă. Acum important e să putem construi împreună și asta facem deja, de câtăva vreme. Evident că, vedeți, sunt oameni care nu au făcut politică, cea mai mare parte a lor, peste 85-90% în cele două partide sunt oameni care nu au mai făcut politică, oameni care vin din mediul antreprenorial, din administrație, oameni cu experiență diferită, care au nevoie să învețe și cred că e important ca românii, alegătorii, susținătorii să înțeleagă că nu e ușor să intri într-un astfel de proiect și să construiești o mișcare politică consolidată, în paralel cu pregătirea unor campanii electorale”, a mai spus Dacian Cioloș, conform Mediafax. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel