G7 va dona 1 miliard de doze de vaccin țărilor sărace
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
G7 va dona 1 miliard de doze de vaccin țărilor sărace  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
G7 va dona 1 miliard de doze de vaccin țărilor sărace / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Țările din grupul G7 vor dona un miliard de doze de vaccin către națiunile sărace.

Clubul economiilor de vârf - Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit și Statele Unite - afirmă că o abordare comună este cea mai bună șansă a lumii de a-și reveni din criza mondială de sănătate și de a combate schimbările climatice. Liderii G7 se întâlnesc pentru primele discuții față în față din ultimii doi ani, cu angajamentul preconizat de a dona un miliard de doze de vaccin COVID-19 către cele mai sărace țări din lume.

Vineri, summitu-ul a început în stațiunea Carbis Bay din Cornwall, în sud-vestul Angliei, unde prim-ministrul britanic Boris Johnson le-a spus liderilor că reuniunea este o șansă de a învăța lecții din pandemia de coronavirus și de a se asigura că nu se vor repeta greșelile făcute.

„Trebuie să ne asigurăm că vom permite economiilor noastre să se redreseze. Trebuie să ne asigurăm că atunci când ne recuperăm, ne ridicăm la un anumit nivel și ne refacem mult mai bine. Avem o oportunitate imensă de a face acest lucru ca G7”, a spus el, adăugând că un viitor mai echitabil pentru lume este esențial, notează AlJazeera.

Șapte persoane suspecte, săltate de britanici în apropierea summit-ului G7

Şapte indivizi suspecţi au fost reţinuţi de autorităţile britanice în apropierea locului în care se desfăşoară summitul Grupului ţărilor puternic industrializate (G7), informează BBC News, potrivit Mediafax.

Două vehicule au fost oprite de poliţie în zona Loggans, situată în districtul britanic Hayle. Trei persoane au fost reţinute din cauza deţinerii unor materiale destinate provocării de daune asupra bunurilor publice, iar alte patru din cauza suspiciunilor privind riscul perturbării unui eveniment public.

Indivizii reţinuţi pregăteau acţiuni violente de protest faţă de summitul G7, care se desfăşoară în localitatea britanică St Ives, situată în districtul Cornwall. "Continuăm să permitem protestele paşnice şi legale, dar acţiunile infracţionale şi dezordinea publică nu vor fi tolerate", a comunicat Poliţia britanică. La summitul G7 participă liderii din SUA, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Marea Britanie. De asemenea, sunt prezenţi lideri ai Uniunii Europene (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI  -  Jill Biden, la summitul G7: Mă simt ca la o nuntă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel