Gabi Luncă, lăutar de modă veche. Cele mai populare melodii ale artistei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Gabi Luncă
Facebook - Gabi Luncă
Artista de muzică lăutărească Gabi Luncă a decedat noaptea trecută, după două săptămâni de luptă cu noul coronavirus. Aceasta este cel de-al treilea deces din lumea lăutărească, după Cornelia Catanga și Nelu Ploieșteanu.

Decesul popularei artiste de muzică lăutărească, Gabi Luncă, a survenit după două săptămâni de internare la ATI, aceasta fiind infectată cu COVID-19.

Gabi Luncă a fost un etalon al muzicii lăutărești. A cântat alături de mai multe orchestre de acompaniament, dar și tarafuri, iar vocea ei a răsunat în mai multe săli de spectacol din România, dar și din străinătate. Și-a început cariera publică alături de Orchestra Flacăra Prahovei din Ploiești, la numai 17 ani. Cânta deja de 4 ani când li s-a alăturat, iar la 19 ani, casa de discuri Electrecord o invită să își înregistreze primul său album. Avea doar 4 piese pe disc, iar cea mai populară a fost „Dă-mi drumul nevastă-n casă”.

Inspirată de muzica lăutarilor bucureșteni, din mahalalele peste care astăzi s-au înălțat actualele cartiere, Gabi Luncă și-a definit stilul ca unul „lăutăresc de oraș”. A fost acompaniată de Orchestra „Flacăra Prahovei" a Filarmonicii din Ploiești, de  Orchestra de muzică populară Radio, sau orchestra violonistului Constantin Mirea. Muzica interpretată de ea, un metisaj al muzicii populare românești și a muzicii țigănești, a trecut aproape neschimbată de-a lungul deceniilor. În 1992 a hotărât ca activitatea ei artistică să se axeze strict pe muzica religioasă, astfel că alături de soțul său, acordeonistul Ion Onoriu, cântă doar melodii dedicate lui Dumnezeu, iar zilele sale de lăutar rămân o amintire de pe casete și CD-uri. 

Iată câteva dintre cele mai populare melodii ale sale:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel