Dosarul Microsoft. Gabriel Sandu cere suspendarea procesului până când Curtea de Justiție a UE definește abuzul în serviciu
Autor: Doinița Manic pe 20 ian, 11:13 | Justiție

Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Boc, ar fi depus la Curtea Supremă o cerere de suspendare a procesului din dosarului Microsoft III.

Gabriel Sandu ar fi depus, prin avocatul său, la Curtea Supremă o cerere de suspendare a procesului din dosarul  Microsoft III, în care este judecat alături de Dinu Pescariu și Claudiu Florică, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro. Sandu ar fi invocat o sesizare care se află pe rolul Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) pe tema abuzului în serviciu.

La baza cererii de suspendare ar sta o cerere făcută de Tribunalul Neamț către CJUE pentru ca forul european să precizeze dacă, raportat la legislația comunitară, poate fi considerată abuz în serviciu o faptă fără indicarea expresă a legilor care ar fi fost încălcate, potrivit acelorași surse judiciare. Avocații avertizează că dacă această cerere va fi admisă, va exista un precedent și vor apărea solicitări similare și în alte procese de abuz în serviciu.

 

Istoricul dosarului Microsoft

 

Amintim că la sfârşitul lunii septembrie 2017, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Boc, omul de afaceri Claudiu Florică, fostul jucător de tenis Dinu Mihail Pescariu şi Călin Tatomir, fost director general Microsoft România SRL. Gabriel Sandu este acuzat de abuz în serviciu, Dinu Pescariu şi Claudiu Florică - instigare la abuz în serviciu, iar Călin Tatomir este acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit DNA, în condiţiile în care în luna aprilie 2009 expira contractul comercial privind închirierea de licenţe Microsoft, Gabriel Sandu, cu încălcarea dispoziţiilor legale şi la instigarea lui Claudiu Florică şi a lui Dinu Pescariu, ar fi depus diligenţele necesare pentru încheierea unui nou contract.

Te-ar putea interesa și ....
Justiție Vezi toate articolele
Crossuri parteneri