Galaţi: Peste de 20 expozanţi, la expoziţia 'Regina Toamnei, Crizantema'
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Peste de 20 expozanţi, care prezintă aproximativ 150 de soiuri de crizanteme existente în România, au participat, joi, la vernisajul celei de-a XVII-a ediţii a expoziţiei 'Regina Toamnei, Crizantema', a declarat purtătorul de cuvânt al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Florin Matei, organizatorul manifestării.

Potrivit acestuia, specialiştii grădinii botanice au pregătit pentru vizitatorii din acest an un spectacol al crizantemelor, sub denumirea 'Fascinaţii rustice în culorile toamnei'. Soiurile horticole, cu valoare ştiinţifică şi ornamentală, din genul Chrysanthemumx grandiflorum şi Chrysanthemum indicum, au fost expuse într-un mod inedit pentru a incita publicul vizitator spre cunoaştere şi relaxare.

Supranumită 'floarea orientului' sau 'floarea vieţii' crizantema este una dintre cele mai preţioase flori, dar şi una dintre cele mai graţioase plante cu origini asiatice. Potrivit unei vechi zicale din China, 'cei ce doresc să fie fericiţi toată viaţa, trebuie să cultive crizanteme', aceste flori fiind asociate cu vârsta înaintată dar şi cu înţelepciunea. 'Crizantema este considerată în zilele noastre un simbol al eleganţei şi este apreciată mai ales pentru rezistenţa ei şi pentru faptul că se ofileşte abia spre sfârşitul toamnei. Combinaţia de frumuseţe şi caracter puternic a făcut ca această floare să aibă o 'personalitate' demnă de apreciat.

Ea este cea care ne cheamă şi de această dată să o admirăm în toată splendoarea ei, etalată cu dărnicie într-o nouă expoziţie dedicată ei şi numai ei', a spus Matei. Peste 20 de participanţi la expoziţie - firme de profil, producători, meşteri artizani - au la vânzare soiuri interesante de crizanteme şi tufănele, dar şi produse handmade. 'Fiind o manifestare cu vânzare, toţi cei care vor dori să facă un cadou frumos persoanelor iubite vor putea cumpăra crizanteme din cadrul expoziţiei, la preţuri convenabile', a precizat Matei. Expoziţia 'Regina Toamnei, Crizantema' de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii 'Răsvan Angheluţă' Galaţi va fi deschisă pentru vizitare timp de patru zile, respectiv în perioada 24 - 27 octombrie, între orele 10.00 - 18.00, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel