Gănescu, COPAC: Un lucru foarte clar nu s-a spus. Au fost scoase date interesante
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Radu Gănescu, COPAC: Am ascuns sub preş cu succes numărul de decese. Sursa: Pixabay
Radu Gănescu, COPAC: Am ascuns sub preş cu succes numărul de decese. Sursa: Pixabay
Radu Gănescu, președintele COPAC (Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România) a afirmat că România a reuşit să "ascundă sub preş numărul pacienţilor decedaţi". 

"Am văzut că în primele şase luni din 2020 se arăta că în România a fost mai mică rata mortalităţii faţă de 2019, când nu aveam pandemie. Dar au fost scoase nişte date foarte interesante de acolo. Diferenţa de mortalitate e din acei oameni care mureau de virusul gripal, cel puţin la începutul anului. Au fost mai puţine accidente datorită stării de urgenţă, au fost mai puţine intervenţii chirurgicale care puteau să fie soldate şi cu eşec. 

Un lucru foarte clar nu s-a spus, anume că în numărul de decese lunare a fost un exces faţă de media ultimilor nouă ani, şi practic s-a dublat în lunile iunie şi iulie, comparativ cu anii trecuţi. Am reuşit să ascundem cu succes sub preş numărul pacienţilor decedaţi, mai ales la cei non-COVID, exact cum face şi cu infecţiile nosocomiale, unde România nu are aşa ceva", a spus Radu Gănescu în cadrul "Focus Grup: Organizațiile de pacienți, mesaje puternice după un an de criză pandemică", organizat de DC MEDIA Group.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel