GATA cu pensiile! Declic, către Iohannis: Scrieți asta în decret!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Comunitatea Declic i-a transmis o scrisoare lui Klaus Iohannis. 

”Domnule Președinte,

Noi, Comunitatea Declic, vă transmitem această scrisoare deschisă, ca urmare a petiției semnate de peste 70.000 de cetățeni. Vă rugăm să luați în calcul, atunci când lucrați la noul decret pentru prelungirea stării de urgență, plafonarea pensiilor speciale până la suma de 4.000 de lei, măcar până la finalul anului 2020.

Această măsură este necesară în contextul în care criza economică va lovi România după pandemia de coronavirus. Este nevoie să fim solidari. În timp ce 1 milion de români intră în șomaj tehnic și alte sute de mii de români nu au niciun venit, este inadmisibil ca pensionarii cu pensii speciale să trăiască cu 77.000 de lei pe lună (cea mai mare pensie specială din România).

În tot acest timp, peste 185.000 de români primesc pensii speciale. Pensiile speciale costă statul român aproximativ 7 miliarde de lei pe an. Doar din plafonarea celei mai mari pensii speciale la 4.000 de lei, pentru următoarele 6 luni ar putea fi asigurată, pentru o lună, plata pentru indemnizația de șomaj pentru 876 de persoane sau un venit unic cât salariul minim pe economie pentru 347 de cetățeni.

Acești bani ar putea fi alocați unui fond de solidaritate, prin care să sprijiniți românii fără venituri și bolnavii cronici, prin oferirea de medicamente gratuite. Prin solidaritate, am putea să asigurăm supraviețuirea a cel puțin un milion de români doar dintr-o simplă realocare a unor privilegii neavenite în această perioadă.

De aceea, este necesar să adăugați în decretul pentru prelungirea stării de urgență și plafonarea pensiilor speciale, în perioada de criză, până la maximum 4.000 de lei.

Peste 70.000 de membri Declic au semnat petiția prin care vă solicităm să luați această măsură extrem de necesară românilor.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel