Urmărește emisiunea live
George Stângă, PNL: USR, nociv pentru județul Galați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
George Stângă: Singura decizie bună pentru români pe care a luat-o USR a fost să plece de la guvernare
George Stângă: Singura decizie bună pentru români pe care a luat-o USR a fost să plece de la guvernare
USR a fost nociv pentru judeţul Galaţi, iar eliberarea din funcţii a celor de la USR reprezintă o gură de aer pentru multe administraţii locale, este de părere preşedinte PNL Galaţi, deputatul George Stângă.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de parlamentarul liberal, "incompetenţa" fostului prefect USR Gabriel Panaitescu a făcut ca 21 de localităţi din judeţul Galaţi afectate de inundaţiile ce au avut loc în această vară să nu primească bani din Fondul de Intervenţie pentru judeţele afectate de calamităţile naturale. El nu ar fi depus nicio solicitare pentru alocarea de fonduri, iar din acest motiv, Galaţiul nu s-a regăsit pe lista judeţelor care au primit sprijin financiar de la guvern.

'În ciuda cererilor depuse de administraţiile locale afectate de inundaţii, habarnistul Panaitescu nu a urmat procedura şi nu a transmis solicitările către Guvern pentru alocarea de fonduri pentru refacerea drumurilor, podeţelor sau a altor obiective calamitate. Până acum, am preferat să dăm dovadă de maturitate politică şi am făcut compromisul de a nu-i trage de urechi pe cei de la USR pentru greşelile pe care le-au tot făcut, dar nu mai putem tolera incompetenţa crasă care îi caracterizează pe usr-işti, mai ales că acest fapt îi afectează direct pe gălăţeni. USR a fost nociv pentru judeţul Galaţi. Singura decizie bună pentru români pe care a luat-o USR a fost să plece de la guvernare', a declarat George Stângă.

Conform acestuia, în cea de-a doua etapă a alocării din Fondul de Intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului, subprefecţii liberali, care au preluat atribuţiile fostului prefect, au deblocat situaţia.

Vezi și: CONGRES PNL. Gușă: Marea miză nu e pentru funcția de lider PNL! A mai apărut un candidat pentru prim-vicepreşedinte



,,În urma inundaţiilor care au avut loc în lunile mai-august 2021, la Instituţia Prefectului au fost înregistrate 20 de rapoarte operative pentru care au fost constituite comisii de evaluare a pagubelor. Deşi avea posibilitatea, poate chiar obligaţia, ca în baza acestor rapoarte să iniţieze o Hotărâre de Guvern, la acel moment, Instituţia Prefectului Galaţi, condusă de Gabriel Panaitescu (USR), nu a făcut acest lucru, Galaţiul fiind astăzi un judeţ care nu a putut beneficia de aceste despăgubiri. Din discuţiile avute la nivel naţional cu reprezentaţii Guvernului, vom face tot posibilul pentru remedierea problemei cu celeritate', a declarat subprefectul PNL Andra Costache.

Instituţia Prefectului Galaţi a depus, vineri, documentaţia pentru alocarea de fonduri în valoare de peste 6 milioane lei pentru mai multe obiective din judeţ afectate de inundaţii din localităţile Târgu Bujor, Bereşti, Bălăbăneşti, Bălăşeşti, Băneasa, Bereşti - Meria, Costache Negri, Drăguşeni, Fârţăneşti, Folteşti, Jorăşti, Matca, Măstăcani, Oancea, Schela, Scânteieşti, Smulţi, Suceveni, Rădeşti, Valea Mărului şi municipiul Galaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel