Germania Angelei Merkel, comparată cu a lui Hitler. Ungaria, revoltă după demiterea unui antrenor maghiar, pe criterii "homofobe" și "xenofobe"
Autor: Giorgiana Croitoru pe 08 apr, 20:53 | Internațional

Ungaria cere explicații Germaniei, după ce un antrenor maghiar a fost demis pe criterii de "homofobie" și "xenofobie".

Ungaria a luat atitudine după ce un cetățean maghiar a fost dat afară de la locul de muncă și etichetat drept "homofob" și "xenofob".

Este vorba despre Zsolt Petry, un antrenor cu portarii la clubul de fotbal Hertha Berlin, care a fost demis după ce l-a criticat pe conaționalul său, Peter Gulacsi, pentru faptul că susține căsătoriile gay. 

"Nu înțeleg cum poate susține homosexualii, travestiții și oamenii cu astfel de identități sexuale", a declarat antrenorul, demis de germani pe motiv că "afirmațiile lui Petry nu corespund valorilor clubului nostru".

De aici a pronit controversa și pornirea Ungariei de a compara Germania Angelei Merkel cu Germania lui Adolf Hitler

Ministerul de Externe de la Budapesta face demersuri pentru apărarea propriului cetățean

 

Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, a reacționat ferm, iar oficialii de la Budapesta îi atenționează pe nemți că încalcă valorile statului de drept și standardele democratice și că decizia concedierii cetățeanului maghiar amintește de Germania lui Adolf Hitler, potrivit Agerpres. 

"Exprimarea opiniei personale nu poate fi pedepsită în baza statului de drept. Un regim totalitar a început în Germania în secolul XX, nu am vrea să vedem încă unul în secolul XXI", a declarat Gulyas.

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri