Germania ATACĂ Rusia la ONU. „Trebuie să aibă consecințe”
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 29 sep, 18:27 | Internațional

Foto: Agerpres

Otrăvirea dizidentului rus Aleksei Navalnîi este „o problemă pentru întreaga comunitate internaționale”, a transmis ministrul german de Externe Adunării Generale a ONU.

Conform Agerpres, Heiko Maas a criticat presupusul atac drept o încălcare a legislației privind armele chimice. Laboratoare din Germania, Franța și Suedia au stabilit că Navalnîi a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip Noviciok. „Fac apel la Rusia să facă mai mult pentru a investiga acest caz. Un astfel de caz trebuie să aibă consecințe”, a spus șeful diplomației germane, adăugând că Uniunea Europeană își rezervă dreptul de a impune sancțiuni.

El a mulțumit partenerilor internaționali ai Germaniei pentru „sprijinul lor lipsit de echivoc”. Navalnîi a fost adus la Berlin în comă pentru tratament pe 22 august, la două zile după ce i s-a făcut rău în timpul unui zbor intern în Rusia. Politicianul rus în vârstă de 44 de ani a fost externat din spitalul Charite săptămâna trecută și s-a angajat să se întoarcă în Rusia, unde este militant proeminent anti-corupție și unul dintre oponenții cei mai vocali ai președintelui Vladimir Putin.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri