Germania, DIVIZATĂ la 30 de ani de la reunificare
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
La aproape 31 de ani de la căderea zidului Berlinului, Germania continuă să fie divizată, conform mai multor studii.

Diferențele majore dintre nemții din est și din vest persistă la 30 de ani de la reunificare, arată o serie de studii lansate pentru aniversarea din octombrie.

Conform studiului, diferențele se bazează pe salarii, încrederea în liderii politici și instituțiile statului dar și pe importanța unei identități estice sau occidentale. Un reprezentant al guvernului pentru fosta Germanie de Est și autorul raportului principal a declarat: „Sperasem că în al 30-lea an după reunificarea Germaniei vom fi mai departe decât suntem”, a recunoscut Marco Wanderwitz.

Printre cele mai mari diferențe între est și vest, locul de muncă reprezintă un important punct de plecare. Pentru locuitorii din estul Germaniei este puțin probabil să ocupe funcții de conducere în Germania, omologii lor din vest au șanse mai mari să ajungă în funcții de conducere. 

Concluziile raportului nu sunt deloc îmbucurătoare. Nemții considerau că, în ultimii 30 de ani, diferențele dintre cele două foste țări dispăruseră aproape în totalitate, potrivit TheGuardian.

Pe 3 octombrie 1990 a avut loc Reunificarea Germaniei, anul acesta aniversându-se 30 de ani de la eveniment. Totodată, cu un an înainte, în 1989, zidul Berlinului a căzut ca urmare a căderii Imperiului Sovietic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel