Germania își menține trupele în Afganistan
Autor: Ioan-Radu Gava pe 25 feb, 10:57 | Internațional

Germania își menține trupele în Afganistan

Guvernul Germaniei a aprobat un nou proiect de mandat care să permită trupelor germane să rămână în Afganistan.

Cabinetul cancelarului Angela Merkel a aprobat un nou proiect de mandat care să permită trupelor germane să rămână până pe 31 ianuarie 2022, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert. Desfășurarea trupelor germane în străinătate necesită aprobarea parlamentară, care este de obicei acordată anual. Mandatul actual pentru Afganistan expiră la sfârșitul lunii martie.

Ministrul german de externe, Heiko Maas, a declarat că retragerea trupelor străine din Afganistan ar trebui să fie legată de progresul negocierilor de pace dintre guvernul de la Kabul și talibani. 

Totodată, Seibert a spus că nivelul maxim de 1.300 de soldați germani este neschimbat în noul mandat. El a spus că data de expirare propusă „ia în considerare în mod adecvat situația complexă din Afganistan și, de asemenea, face posibilă flexibilitatea necesară pentru a putea reacționa dacă se schimbă situația volatilă de securitate și amenințare acolo”.

Joe Biden va revizui acordul lui Trump

 

Președintele Joe Biden revizuiește acordul predecesorului său din 2020 cu talibanii, care include ca termen limită data de 1 mai pentru retragerea finală a trupelor americane. La Washington, apelurile sunt în creștere pentru ca Statele Unite să întârzie ieșirea finală sau să renegocieze acordul pentru a permite prezența unei forțe americane mai mici.

NATO are puțin sub 10.000 de soldați în Afganistan, ajutând la instruirea și consilierea forțelor de securitate afgane. Contingentul Germaniei, de aproape 1.100, este al doilea ca mărime din misiunea Resolute Support după Statele Unite, informează TheEpochTimes.

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri