Germania: NU este vorba despre a fi primii, ci despre SIGURANȚĂ
Autor: Doinița Manic pe 12 aug, 16:59 |  Coronavirus

Germania atenționează că vaccinul rusesc împotriva COVID-19 nu a fost testat suficient.

Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a declarat  că vaccinul Sputnik-V nu a fost testat suficient, informează Reuters. El a subliniat faptul că scopul Rusiei ar fi trebuit să fie crearea unui produs sigur, nu doar intenția de a fi primii din lume care vaccinează oamenii împotriva coronavirusului.

"Poate fi periculos să începi să vaccinezi milioane, dacă nu miliarde, de oameni prea devreme, deoarece ar putea ucide practic acceptarea vaccinării dacă nu merge bine, așa că sunt foarte sceptic în ceea ce se întâmplă în Rusia", a spus Jens Spahn.Potrivit Ministrului german al Sănătății, problema fundamentală este că Rusia nu spune foarte multe despre acest vaccin, iar acesta nu a fost testat suficient.  Spahn susține că este crucial, chiar și în timpul unei pandemii, să fie efectuate studii și teste adecvate ale vaccinului, iar acestea să fie făcute publice pentru a oferi oamenilor încredere.

Doar aproximativ 10% din studiile clinice au succes și unii oameni de știință se tem că Moscova poate pune prestigiul național înainte de siguranță.„Nu este vorba despre a fi primii oricum, ci despre un vaccin eficient, testat și prin urmare, sigur”, a spus Jens Spahn.Vladimir Putin și alți oficiali ruși au spus că vaccinul Sputnik-V este complet sigur. Acesta urmează să fie administrat întâi medicilor, iar apoi profesorilor, în mod voluntar, la sfârșitul acestei luni. 

Președintele Vladimir Putin a anunțat marți că Rusia a devenit prima țară care a înregistrat un  vaccin COVID-19, după mai puțin de două luni de testare. Decizia Moscovei de a acorda aprobarea înainte de finalizarea tuturor testelor, a stârnit o serie de controverse la nivel mondial.

Te-ar putea interesa și ....
Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri