Gheorghieni. A fost semnat contractul pentru modernizarea patinoarului
Autor: Crişan Andreescu pe 27 mai, 17:04 | Sport

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației anunță semnarea contractului de finanțare a modernizării patinoarului din Gheorgheni.  Patinoarul a fost construit din 1977 și nu a fost reparat niciodată.

Contractul de finanțare pentru consolidarea, modernizarea, extinderea și dotarea patinoarului artificial din Gheorgheni  fost semnat miercuri, în prezenţa ministrului Lucrărilor Publice, Ion Ștefan.

Patinoarul trebuie reabilitat pentru a putea fi continuat tradiţia hocheiului în regiune, întrucât, încă din anul 1949, în Gheorgheni se practică hocheiul instituționalizat. Aproximativ 200 de copii sunt jucători activi și în momentul de față.

Printre lucrări se numără: schimbarea acoperişului, extinderea tribunei, a spaţiilor tehnice şi a anexelor, realizarea căilor de evacuare necesare şi a unei parcări, construirea unui corp nou pentru antrenamente/sală de forță/sală de gimnastică, construirea unui bazin de antrenament/recuperare.

Patinoarul artificial a fost construit în perioada 1977-1982, până în prezent nefiind realizate reparații capitale la clădire, astfel că nu mai corespunde standardelor internaționale şi nu permite organizarea unor competiții la acest nivel, ceea ce conduce la degradarea vieții sportive din zonă.

Valoarea totală a contractului depășește 37 milioane de lei. Durata contractului este de 29 luni, dintre care 5 luni pentru proiectare și 24 luni pentru execuția efectivă a lucrărilor, informează Mediafax.

Te-ar putea interesa și ....
Sport Vezi toate articolele
Crossuri parteneri