Ghinea, foc și pară pe Boloș, că nu ia lumină de la el. ”Știam cine este și ce gândire limitată are”
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Cristian Ghinea, așa-zis ministrul ”zero” din Guvernul Cioloș, dă sfaturi despre ce ar trebui să facă Guvernul în funcție pentru valorificarea fondurilor alocate României prin ”Green Deal”, însă se pare că este supărat pe ministrul Marcel Boloș, al Fondurilor Europene. 

În contextul Green Deal, Cristian Ghinea, scrie, pe Facebook că ”Planurile de acțiune trebuie să fie făcute la firul ierbii și să urmeze logica că banii publici europeni urmează tipuri de acțiuni testate și care au avut succes. E un mare risc să îngropăm fonduri în traininguri tip POSDRU, fără a avea acolo o economie reală. Ministerele noastre nu știu să lucreze altfel, nu sunt optimist față de capacitatea lor de a schimba modul de lucru. Deci, planuri făcute pe bune acolo și cu acțiuni testate deja în practică – acțiuni sociale, de reconversie, ale unor ONG-uri de pildă, trebuie extinse ca politică publică.”

Cristian Ghinea mărturisește, în aceeași postare, că discută cu ”consultanți și directori din ministere, ADR-uri și alte instituții.”

Își manifestă dezamăgirea față de Guvernul Orban, în schimb: ”Din păcate, conducerea ministerului se crede foarte deșteaptă și nu comunică cu opoziția. Cred că am greșit atunci când am recomandat colegilor din USR să voteze pentru guvernul Orban deși știam cine este dl Boloș și ce gândire limitată, din sistem, are. Am crezut că se poate schimba, dar nu e cazul. Ar fi trebuit să cerem să nu fie pe lista de miniștri, dar învățăm.”

Cristian Ghinea este cunoscut drept ”ministrul zero”, după ce PSD a transmis în spațiul public că a avut ZERO absorbție a fondurilor europene. ”Nici vorbă” a reacționat la acea vreme Ghinea, susținând că numai necunoscătorii ar avea o asemenea apreciere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel