Gigel Lazăr, semnal de alarmă despre sistemul public: E haos! Structuri făcute doar pentru a plăti salarii!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Gigel Lazăr, directorul CIADO România, atrage atenţia asupra degringoladei din sistemul public, atunci când vine vorba despre prevenirea consumului de droguri. Instituţii şi oameni care se calcă pe picioare, care ocupă posturi doar pentru a încasa salarii, fără coordonare, fără o strategie comună.

"E clar că CIADO susţine din rărunchi prevenirea. Suntem adepţii conceptului de prevenire, prin excelenţă. Dar vrem o prevenire făcută cu cap şi în acelaşi timp coerentă. În momentul ăsta ne trezim că sunt nu mai puţin de patru instituţii care se ocupă de prevenire, pe aceeaşi temă marea majoritate, şi niciuna nu este coordonată. 

Adică degeaba avem Agenţia Naţională Antidrog drept coordonator, cât timp pe partea de prevenire avem şi Poliţia Municipală şi Poliţia Locală şi Poliţia Naţională cu structuri de prevenire a consumului de droguri. În plus, mai face şi poliţia şcolilor prevenire. Iar pe lângă toate acestea mai apar şi primăriile de sector care fiecare, prin Direcţiile de Asistenţă Socială, fac prevenire.

Lipsa de coerenţă nu va duce decât la haos. Iar ceea ce este cel mai ciudat în tot acest joc între instituţii este că niciuna nu are resurse financiare şi logistice adecvate", a declarat, pentru DC News, Gigel Lazăr, directorul Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO).

Care este soluţia

Soluţia este foarte simplă: ori face prevenire Agenţia Naţională Antidrog, fie această agenţie face o structură puternică ca şi agenţie, cu personal suficient şi cu resurse financiare adecvate. Pentru că altfel înfiinţăm structuri doar pentru a plăti nişte salarii şi nimic mai mult. Iar acesta e motivul pentru care toate cele trei rapoarte - cel puţin pe antidrog, nu mai vorbesc şi despre traficul de persoane - ale Comisiei Europene au avut prevalenţe în creştere, nicidecum în descreştere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel