”Gloria”, un desert de vară absolut delicios! Rețeta, pas cu pas
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a spus cum se pregătește o rețetă ce conține ouă, făină, afine, dar şi alte ingrediente delicioase. Preparatul se numește „Gloria".

Ingrediente

Pentru blat:

10 ouă

10 linguri de zahăr

10 linguri de unt topit

10 linguri de făină

coaja de la 2 lămâi bio

1 praf de sare

400 gr afine

Pentru budinca de vanilie și de ciocolată:

4 gălbenușuri

150 gr zahăr cu aromă de vanilie

1 l lapte

1 praf de sare

250 g unt

150 gr făină

100 gr ciocolată

2-3 lingurițe esență de vanilie

Mod de preparare

Pentru blatul de pandișpan, se începe prin a separa albușurile de gălbenușuri. Albușurile se mixează spumă, mai întâi presărate cu puțină sare, apoi cu zahărul, obținând o bezea foarte fermă. Gălbenușurile se amestecă cu coaja de lămâie răzuită și cu untul topit și temperat, obținând o emulsie care se încorporează, treptat și ușor, în bezeaua de albușuri. La final, se încorporează și făina, adăugată treptat.

Tava se tapetează cu ulei și făină și se întinde în ea 1/4 din compoziția de pandișpan. Restul compoziției se amestecă cu afinele și se adaugă în tavă.

Se coace pentru 35-40 de minute la 180 de grade, nu înainte de a încălzi cuptorul.

Pentru budinca de vanilie cu ciocolată, mai întâi se amestecă gălbenușurile cu zahărul. Se adaugă o cană de lapte rece și se încorporează făina. Se omogenizează, apoi se adaugă și restul de lapte.

Compoziția pentru budincă se transferă pe baie de aburi și se fierbe amestecând continuu până capătă consistență. Se ia apoi de pe foc și se împarte în două. Într-o parte se adaugă 200 gr de unt și vanilia, iar în cealaltă 50 gr de unt și 100 gr de ciocolată. Se amestecă ambele comboziții până la topirea untului și a ciocolatei și se lasă la răcit, notează a1.ro.

Când pandișpanul cu afine se răcește, se porționează și se decorează fiecare porție cu budinca de vanilie și cea de ciocolată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel