Gloriile fotbalului românesc, în tribunele Arenei Naţionale, la meciurile de la EURO 2020
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
FRF a invitat foștii mari internaționali la meciurile UEFA EURO 2020 de la București.

Arena Națională găzduiește patru jocuri de la UEFA EURO 2020, turneu final organizat în 11 orașe de pe continent: trei din grupa C (13, 17 și 21 iunie) și o optime de finală (28 iunie).

60 de nume importante în istoria fotbalului românesc și a echipei naționale au primit invitația Federației Române de Fotbal de a asista la partidele găzduite de Arena Națională.

Sunt așteptați în tribune, pe durata Campionatului European, lideri ai diferitelor generații care au evoluat pentru România la turnee finale, jucători din topul selecțiilor și cel al marcatorilor la echipa națională, dar și foști selecționeri, transmite Federaţia Română de Fotbal.

Programul meciurilor de la București: Grupa C

Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00
Austria – Macedonia de Nord

Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00
Ucraina – Macedonia de Nord

Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00
Ucraina – Austria

Optime de finală

Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00
1F – 3A/B/C

EURO 2020: Austria, prima victorie la un EURO, 3-1 cu Macedonia de Nord, la Bucureşti

 Naţionala de fotbal a Austriei a reuşit prima sa victorie la un turneu final de Campionat European, 3-1 (1-1) cu Macedonia de Nord, duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, la cel dintâi meci organizat de România la EURO 2020.

Austria s-a impus prin golurile înscrise de Stefan Lainer (18), Michael Gregoritsch (78) şi Marko Arnautovic (89), dar inspiraţia selecţionerul Franco Foda a făcut diferenţa, prin introducerea ultimilor doi marcatori. Golul de onoare al macedonenilor a fost reuşit de veteranul Goran Pandev (28). 

Austria, la al treilea său turneu final la EURO, a reuşit prima sa victorie, după două egaluri şi patru eşecuri. Ultimul succes austriac la un turneu final data din 1990, de la Cupa Mondială, 2-1 cu SUA.

Austria a câştigat meritat, fiind echipa care a a dominat mai mult şi a fost mai incisivă.

Macedonia de Nord, la debutul său la un turneu final, nu a mai reuşit evoluţiile cu care a impresionat în meciurile cu România şi, mai ales, cu Germania, pe care a învins-o în martie în deplasare cu 2-1, în preliminariile CM 2022.

Celălalt meci din Grupa C va avea loc duminică, de la ora 22:00, la Amsterdam, între Olanda şi Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel