Google înlocuieşte Shazam. Fredonezi şi afli melodia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
google-music1
google-music1
Shazam nu este singura soluție pentru a afla cine cântă o melodie sau cum se numește ea. Google a lansat funcția „Hum To Search” cu care utilizatorii pot afla numele piesei sau al artistului fredonând sau fluierând linia melodică. 

Cei interesați trebuie să deschidă aplicația Google Search sau să folosească widget-ul de Google Search, să apese pe microfon și pe butonul „Search a song”. În plus, cei care au instalat Google Assistant sau dețin un smart speaker de la Google, pot întreba direct: „Hey Google, what's this song?”. 

Utilizatorul are 10-15 secunde în care poate fredona melodia la care s-a gândit. Google va oferi mai multe variante, în frunte cu piesa care se potrivește cel mai bine cu cea cântată. 

Când fredonezi o piesă în Search, modelele noastre de învățare automată transformă înregistrarea într-un șir de cifre, care reprezintă linia melodică a piesei. Modelele noastre sunt antrenate să identifice piesele din mai multe surse, atât de la oameni care fluieră sau fredonează, cât și din înregistrări de studio sau concerte, spun cei de la Google. 

Deocamdată, căutarea melodiilor funcționează în 20 de limbi, scrie digifm.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel