Graffitti-ul ca formă de artă, cu Dr. Elena Costea și DJ DOX
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andi Miron
WhatsApp
Elena Costea, doctor în Științele Comunicării și DJ DOX au fost prezenți la Interviurile DCNews cu Val Vâlcu și au discutat despre cultura hip-hop.

Tema de cercetare a lucrării de doctorat a Elenei Costea a fost cultura hip-hop, despre a vorbit alături de DJ DOX. Cei doi au discutat despre cele patru ramuri ale hip-hop-ului, adică DJ-ing, MC-ing, graffitti și breakdance, respectiv despre impactul lor social.

Graffitti, dar și multe mâzgâlituri

DJ DOX a precizat faptul că „nu orice mâzgâlitură este un graffitti", deci o formă de artă. Mai mult decât atât, DOX amintește faptul că diverse entități publice au încurajat această formă de artă, într-un cadru legal.

„Nu orice mâzgâlitură e un graffitti, ca să ne înțelegem din start. De exemplu, în Iași și în alte orașe din România s-au făcut diverse sesiuni pe blocuri care arătau cum arătau... Cum arată marea majoritatea a blocurilor din România. Au venit foarte mulți artiști, dintre care și artiști din afară și practic, prin desenele fiecăruia, blocul a căpătat o nuanță mai veselă. Toate acestea, la modul legal". 

Mainstream-ul și underground-ul merg mână-n mână

Elena Costea a subliniat faptul că atât graffiti-ul mainstream, cât și cel underground continuă să se manifeste în paralel.

„Graffitti-ul mainstream, dar și cel underground, ele continuă să se manifeste în paralel (...) În zonele periferice, abandonate, încă se regăsesc graffitti-uri făcute ilegal, underground, așa cum în paralel și în București se pot vedea o grămadă de murale făcute profesionist, care folosesc tehnica de graffitti" „De exemplu, CFR-ul a pus la dispoziție niște vagoane și o locomotivă tocmai în ideea asta", a completat DJ DOX.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel