Greșeală FATALĂ cu coronavirusul în România. AȘA CEVA nu se face NICĂIERI în lume!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
De ce nu respectă românii regulile privind minimizarea riscului de infectare cu coronavirus? Jurnalistul Val Vâlcu vine cu o explicație.

Răspunsul este pentru că, în principal, lumea nu crede că există vreun pericol. Grupul de Comunicare Strategică a făcut o greșeală. Cei de acolo, atunci când transmit datele despre morții infectați cu coronavirus, raportează vârsta și comorbiditățile, lucru care nu se face nicăieri în lume.

Normal că ce nu ai văzut, ce nu ai auzit și ce nu ai înțeles nu te sperie. Câți oameni știu ce înseamnă următoarele informații din bilanțul despre morți:  ICC, DZ, insuficiență mitrală, HTA, Fibrilație atrială, casexie, BRC st.III, ateroscleroză teritoriu coronarian? Acești termeni și alții similari îi găsim în bilanțul deceselor în dreptul persoanelor în vârstă. 

De aceea oamenii cu vârste cuprinse între 20 și 50 ani nu se tem de Covid-19. Ei sunt de părere că nu-i afectează pentru că nu au comorbități. Dar uită ca pot avea boli fără să știe, cum ar fi hipertensiunea. Și asta apare în raportul Grupului de Comunicare Strategică, dar măcar termenul este înțeles de toată lumea.

Ca urmare, românii cu vârste de la 20 la 50 ani iau virusul, sunt asimptomatici și merg la părinți și bunici și le dau o suflare de moarte.

Decizia de a publica vârsta și toate bolile decedatului nu a făcut decât să dea oamenilor senzația că nu este niciun pericol. Vorba aia... coronavirusul nu se vede, deci nu există. Nimeni nu poate să-l pipăie, deci nu este. Ca urmare, lumea fie nu mai poartă mască, fie o poartă greșit. 

Oamenii își trăiesc viața la maximul fără să se gândească la următorul lucru: e suficient să vorbească cu bunica, iar următoarea dată s-ar putea să o mai vadă la groapă. Mai exact, riscă să își bage în mormânt mamaia cu comorbidități.

Iar persoanele care nu vor să poarte o hârtie agățată de urechi de teamă că li se mai văd buzele injectate sau din orice alt motiv mai găsesc ele, dau drumul la fel de fel de teorii ale conspirației. De ce să facă ei un efort pentru părinții și bunicii cu comordibități?! Ei sunt invincibili și egoiști. Până într-o zi.

Acest articol reprezintă o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel