Grecia: Doi morţi într-un incident armat în apropierea unui hotel din Corfu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay / Grecia: Doi morţi într-un incident armat în apropierea unui hotel din Corfu
Pixabay / Grecia: Doi morţi într-un incident armat în apropierea unui hotel din Corfu
Un atac armat din Grecia s-a soldat cu 2 decese. Evenimentul violent a avut loc duminică, 6 iunie. 

Două persoane şi-au pierdut viaţa într-un incident armat care a avut loc duminică în apropierea unui hotel de pe insula grecească Corfu, au informat surse din poliţie, citate de AFP.

"Am fost informaţi că în apropierea unui hotel s-au tras focuri de armă la ora 11:30 (08:30 GMT)", a declarat sursa citată, la Atena. "Potrivit primelor informaţii de care dispunem, două persoane au fost ucise. Acest fapt urmează să fie confirmat de către medicul legist", a adăugat sursa, care a menţionat că incidentul s-a produs în staţiunea balneară Dasia, scrie Agerpres.

Poliţia îl caută pe trăgător, potrivit presei elene. Televiziunea publică ERT a relatat anterior că un localnic a deschis focul asupra unui cuplu de francezi instalat pe insulă, aparent după o dispută privată. 

Grecia nu este o destinație permisă britanicilor

Grecia nu a fost inclusă pe lista verde de călătorie a Marii Britanii, iar problema e una serioasă pentru Corfu, după cum scrie presa locală. Turiștii britanici erau majoritari pe această insulă și ocupau unele spații de cazare în proporții impresionante, de la 80% la 100%. E a doua oară când UK nu include Grecia pe lista verde. În luna mai, din cauza acestui fapt, unități de cazare din Corfu au decis amânarea deschiderii. Acum, revizuirea negativă pentru Grecia vine ca o lovitură pentru turismul din Corfu și nu numai. Numărul de vacanțe cumpărate acum în Corfu se raportează a fi foarte scăzut. Proprietarii de unități de cazare sunt de-a dreptul disperați, de la nord la sud, în condițiile în care spun, conform presei locale citate, că între 80% și 100% dintre clienții lor sunt britanici. 

Vezi și: Marea Britanie ruinează Grecia: ”Turiștii din Germania, Polonia și alte țări nu sunt suficienți”. Multe hoteluri rămân închise, rezervări sub 10%

Televiziune elenă atacată 

În luna martie a avut loc un atac asupra unui sediu de televiziune. Autori necunoscuţi au aruncat cinci bombe incendiare asupra sediului postului elen Skai TV din Neo Faliro, suburbie a oraşului Pireu (regiunea Attica din centrul Greciei), în noaptea de vineri spre sâmbătă, informează agenţia elenă de presă ANA.

Potrivit poliţiei, trei dintre bombe au aterizat în interiorul clădirii şi două în afara acesteia, deteriorând zidurile. Incidentul a fost condamnat de autorităţi şi de clasa politică, relatează Agerpres. Deocamdată nu sunt informații despre posibili răniți.

Vezi și: Sediul unui post de televiziune din Grecia, ţinta unui atac cu bombe incendiare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel