Grecia: ULTIMA ZI când românii pot intra fără dovada unui test negativ
Autor: Dragoș Zgîmbău pe 14 iul, 13:34 |  Coronavirus

Azi este ultima zi în care românii pot intra în Grecia fără să prezinte un test negativ de Covid-19.

Românii care vor intra de mâine pe cale rutieră în Grecia vor fi obligați să facă dovada că nu sunt purtători al noului Coronavirus. Testul trebuie să fie efectuat cu 72 de ore înainte de a intra în Grecia, potrivit Antena 3. Din această noapte poliția de frontieră va opri fiecare mașină care intră în Grecia și vor verifica toate documentele. 

De asemenea rămâne în vigoare și completarea formularului cu 24 de ore înainte de a ajunge în vama din Kulata. Formularul trebuie să cuprindă numele persoanei care intră în Grecia, dar și locul de cazare.

„Toți cetățenii străini care intră în Republica Elenă pe cale rutieră prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligați să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective. Autoritățile elene subliniază că falsificarea acestor certificate este pedepsită conform legii elene”, a transmis, sâmbătă, MAE

Te-ar putea interesa și ....
Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri