Greieri ZOMBIE, din cauza unor ciuperci. Cercetătorii, uluiţi
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Mai mulţi greieri zombie au fost descoperiţi de cercetători. Aceştia par să fi fost infectaţi cu sporii unei ciuperci. 

Greierii "zombie” sunt infectați cu Massospora, o ciupercă care conține substanțe chimice precum cele găsite în ciupercile halucinogene, potrivit unui nou studiu publicat de PLOS Pathogens. În timp ce aproape o treime din corpul lor este înlocuit cu țesut fungic, greierii infectați continuă să supraviețuiască fără să fie conștienți că au fost parazitați. Acest lucru se datorează faptului că ciuperca manipulează comportamentul insectelor pentru a menține în viață gazda.

"Dacă am rămâne fără unul dintre membre sau dacă stomacul nostru ar fi tăiat, probabil că nu ne-am mai putea mișca", a declarat Matthew Kasson, co-autorul studiului. „Dar greierii infectați, în ciuda faptului că o treime din corpul lor a fost parazitat, pot în continuare să zboare sau să se împerecheze cu alte exemplare, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Acest lucru este cu adevărat unic pentru ciupercile care ucid insecte", mai spune acesta, conform Digi24.ro

În ciuda faptului că existența unei "armate de greieri zombie" sună înfiorător, Kasson a dat asigurări că insectele infectate nu reprezintă un pericol pentru oameni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel