GREȘEALĂ în campania pro-vaccinare anti-Covid. Profesorul Teodorescu: Unde e marele pericol
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto ilustrativ - Vaccin anti-Covid-19
Foto ilustrativ - Vaccin anti-Covid-19
Scriitorul și jurnalistul Bogdan Teodorescu a vorbit despre campania oficială pro-vaccinare anti-Covid-19 și campania subterană anti-vaccin.

„Ca să vorbim un pic despre campania pe care noi o avem în față, ce am văzut în comunicarea referitoare la vaccin și ce vom vedea de acum înainte, noi trebuie să înțelegem că, de fapt, sunt două comunicări și avem tendința de a analiza numai una.

Ai, pe de o parte, comunicarea oficială pro-vaccin, dar ai o amplă comunicare anti-vaccin care, după cum se vede, capătă audiență mare, nu doar în România, ci și peste hotare. Este seducătoare tocmai pentru că folosește metode neconvenționale de luptă. Vedeți, ei nu pun pupitre ca să anunțe ce anunță ei acolo”, a spus jurnalistul, în emisiunea „Ce se întâmplă?” de la DC NEWS.

Comunicarea luată din cărți, slabă împotriva comunicării necenzurate din online

„Sunt nenumărate comunicări ce se fac în spațiul virtual legate de anti-vaccin. Ori, din nefericire pentru noi, cei care credem în vaccin și în necesitatea acestuia, dacă se va merge în continuare cu o comunicare luată din cărți și folosind metode academice în promovarea vaccinului, nu cred că va avea un mare succes față de celălalt”, a continuat Teodorescu.

Tendința românilor de a-i privi cu superioritate pe cei care cred altceva

„Există o tendință care s-a născut chiar în anii 1990 de a privi cu superioritate electoratul celeilalte părți. Ca să spun în termenii copilăriei din Dudești, de a le «scuipa semințe-n cap celorlalți». Tendința celor care cred în vaccin este de a se uita complet disprețuitor la ceilalți, de a-i considera inferiori, un soi de «sub-rasă» și de a le comunica lucrurile din vârful buzelor în această idee”, a mai spus jurnalistul.

„Una este pamfletul unui jurnalist, care are tot dreptul să se exprime cum vrea, și alta este comunicarea oficială. Atâta vreme cât comunicarea oficială împarte din start populația între cei buni care vor vaccinul și cei răi care nu vor vaccinul, această comunicare este oarbă. Cei răi se vor duce în cealaltă parte. Este paradigma clasică a supraviețuirii PSD-ului, obsesia dreptei de a înjura electoratul stângii care, chiar dacă e mulțumit de PSD, nu se poate duce la cei care-l înjură”, a conchis el.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel