Greşeala URIAŞĂ pe care o fac şoferii cu lanţurile de zăpadă. Titi Aur: O face varză!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS care este pericolul punerii lanţurilor de zăpadă pe roţi, iarna. 

Astfel, deşi sunt şoferi care în zonele de munte folosesc lanţurile şi pe asfalt, dacă acesta este acoperit de un strat de zăpadă, pentru a preveni alunecarea, expertul Titi Aur spune că mişcarea este greşită şi că maşina este, astfel, în pericol. 

"Lanţurile pentru zăpadă nu le folosim decât în cazuri foarte speciale. Le avem în portbagaj, am ajuns la munte, la ţară, într-o zonă înfundată. Le-am pus şi am ieşit! 5 kilometri, 10 kilometri, timp în care mergem foarte încet. Le scoatem apoi, pentru că lanţul strică tot. Rulmenţi, bucşe, direcţie, strică tot. Lanţurile sunt o situaţie de avarie ca să ieşi dintr-o situaţie specială.

Dacă e noroi, lanţul nu ajută. Dacă e zăpadă, ca să ies din situaţie, montez lanţurile, merg cu viteză foarte mică până am ieşit de acolo şi apoi circul cu cauciucurile de iarnă pe şosea curată. Şosea curată nu înseamnă neapărat asfalt negru, ci şosea pe care s-a intervenit cu o lamă, cu sare. Nu merg cu lanţurile foarte mult pentru că o face varză", a declarat Titi Aur în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Cu toate astea, este obligatoriu să avem la noi lanţurile de zăpadă când plecăm la drum iarna, pentru că situaţiile neprevăzute pot apărea la tot pasul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel