Greşelile care pot aduce boli cardiovasculare. Dr. Rodica Niculescu (SANADOR): Le vedem în viaţa de zi cu zi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Simptome infarct
Simptome infarct
Dr. Rodica Niculescu, șeful Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic Sanador, a vorbit despre factorii care pot duce la declanşarea bolilor cardiovasculare. 

De Ziua Mondială a Inimii, Dr. Rodica Niculescu, șeful Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic Sanador, a venit la Interviurile DC News și DC Medical, unde a oferit informații extrem de importante.

Sanador

„17,3 milioane de oameni pe an sunt declaraţi ca fiind cu boli cardiovasculare, noi introduşi în sistem. Cam 31% din decesele înregistrate anual la nivel mondial se datorează bolilor cardiovasculare. De aceea scopul nostru este realmente foarte nobil dar şi foarte greu de atins în acelaşi timp.

Există intenţii către rezolvarea problemelor impuse de către factorii de risc şi dacă ne uităm în jur vedem în viaţa de toate zilele că încă sunt foarte mulţi oameni care fumează, că modul de alimentaţie este încă deficitar.

Că nu ştim foarte bine să nu alegem ce să mâncăm; de aici şi consumul exagerat de sare şi de dulciuri. Că nu suntem foarte dornici să facem sport şi că luăm în greutate. Ceea ce sunt nişte triggeri pentru boala cardiovasculară care se poate instala oricând", a declarat, într-un interviu acordat DC News şi DC Medical, medicul Rodica Niculescu.    

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel