Grup de lucru 5G. Documentul care a ajuns pe masa Guvernului
Autor: Rodica Mitu pe 21 mai, 14:35 | Guvern

Guvernul are, joi, pe ordinea de zi un memorandum pentru înfiinţarea Grupului de Lucru 5G.  

„Memorandum cu tema: Înfiinţarea Grupului de Lucru 5G pentru identificarea măsurilor strategice şi tehnice cheie din setul de instrumente al UE pentru atenuarea eficace a riscurilor şi asigurarea securităţii reţelelor 5G necesare a fi implementate de România, respectiv pentru elaborarea raportului privind punerea în aplicare a acestora la nivel naţional", este specificat în documentul privind actele normative care vor fi discutate în şedinţa Executivului de joi seară.

Guvernul consideră că reţelele 5G sunt create pentru a oferi o gamă de oportunităţi pentru Europa, dar este nevoie de măsuri bine stabilite.

„Perturbările sistemice şi de amploare a reţelelor 5G ar putea avea consecinţe deosebit de grave pentru numeroase servicii critice. Dată fiind interdependenţa dintre ecosistemele digitale, impactul perturbărilor ar fi semnificativ şi ar trece dincolo de graniţele naţionale, iar neglijarea securităţii cibernetice a reţelelor 5G ar submina încrederea în dezvoltarea economiilor şi societăţilor europene. Prin urmare, a fost nevoie de o abordare coordonată şi coerentă a securităţii cibernetice a reţelelor 5G la nivelul întregii UE, astfel încât UE să îşi asigure suveranitatea tehnologică, securitatea cibernetică şi rezilienţa reţelelor 5G", argumentează Executivul.

Guvernul transmite că toate statele membre UE evaluează posibilităţile de implementare a reţelelor 5G, folosindu-se de un set de instrumente care să „consolideze eficacitatea lor".

 

Te-ar putea interesa și ....
Guvern Vezi toate articolele
Crossuri parteneri